MedWatch

Italiensk forhandler af høreapparater venter de første OTC-produkter i 2022

I andet halvår næste år venter den italienske forhandler af høreapparater Amplifon at se de første markedsførte produkter målrettet den kommende over the counter-salgskanal, OTC, i USA.

FDA har fået besked på at udarbejde regler for de nye over-the-counter-høreapparater, som flere i branchen barsler med. | Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

Den italienske forhandler af høreapparater Amplifon regner med at se de første markedsførte produkter målrettet den kommende over the counter-salgskanal, OTC, i USA i andet halvår næste år.

Det fortalte selskabet i forbindelse med sin kapitalmarkedsdag mandag.

Selskabets forventning er, at de foreslåede rammer for OTC-salgskanalen, der skal gøre det muligt at sælge høreapparater til folk med milde til moderate høretab i håndkøb - og altså uden om en audiolog - vil blive præsenteret af de amerikanske sundhedsmyndigheder i løbet af november.

Derefter vil der være en kort indsigelsesperiode for industrien, der kan komme med sine anker og anbefalinger til rammerne, før der venter omkring seks måneders implementeringstid.

Dermed passer tidslinjen fint med det dekret, som USA's præsident, Joe Biden, skabte rystelser i markedet med i starten af juli.

Ved den lejlighed kritiserede præsidenten priserne på høreapparater, som ifølge ham er alt for dyre for mange.

Ved samme lejlighed gav han derfor myndigheden Health and Human Services under FDA 120 dage til at komme med foreslåede regler for OTC-salg af høreapparater.

Ingen af de større producenter af høreapparater frygter, at skabelsen af en OTC-salgskanal vil forstyrre deres salg væsentligt.

Omvendt mener flere, at det kan være med til at udvide det eksisterende marked, som i dag er underpenetreret.

Det anslås således, at kun godt en femtedel af alle mennesker med høretab, som ville kunne have gavn af behandling med et høreapparat, rent faktisk får et.

Og det er blandt andet den statistik, Joe Biden gerne vil gøre op med via salg af høreapparater i de mildere kategorier i håndkøb.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier