MedWatch

Italiensk forhandler af høreapparater skuffer med vækstprognose

Italienske Amplifon skuffer markedet med dets nye langsigtede forventninger.

Foto: Jens Dresling

Den italienske forhandler af høreapparater Amplifon serverede mandag nye langsigtede forventninger i forbindelse med en kapitalmarkedsdag i selskabet.

Og det var skuffende læsning for markedet, selv om selskabet venter fortsat stor vækst i 2022 og 2023.

Derfor var aktien også under pres i mandagens handel, og den dårlige stemning smittede også af på aktierne i GN og Demant, der begge leverer høreapparater til Amplifon.

Det italienske selskab faldt med 4,2 pct. til 41,34 euro på børsen i Milano, og i København bakkede GN samtidig med 2,0 pct. til 470,20 kr. Demant faldt med 1,5 pct. til 352,80 kr.

Amplifon venter for de to kommende år en høj encifret vækst gennem en kombination af organisk vækst og opkøb i primært Tyskland, Frankrig, USA og Kina, oplyste Amplifon mandag.

Blandt analytikerne var forventningen dog på forhånd en toplinjevækst på 11,8 pct. i 2022 og 8,8 pct. i 2023, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Samtidig sigter det italienske selskab efter en driftsmargin (EBITDA) på mindst 25,5 pct. i 2023.

Målene er sat i forventning om, at der ikke kommer en yderligere betydelig effekt fra coronakrisen, oplyser Amplifon, som i de kommende år i øvrigt vil have et særligt fokus på verdens største enkeltmarked for høreapparater, det amerikanske.

Derudover ser det italienske selskab væsentlige vækstmuligheder i Australien og Kina.

Mere fra MedWatch

Sanofi dropper udvikling af mRNA-vaccine mod covid-19

Moderna samt Pfizer og Biontech har sat sig så effektivt på markedet for mRNA-vacciner mod covid-19, at Sanofi nu dropper selskabets kandidat inden for samme teknologi - satser i stedet på mere traditionel vaccine-teknologi.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier