MedWatch

Nyt Biden-dekret med kritik af høreapparatpriser sender aktier ned

Det koster på aktierne for både Demant og GN Hearing, at USA's præsident Joe Biden i et nyt dekret kritiserer priserne på høreapparater - alt for få amerikanere, der har brug for dem, har råd til dem, lyder det.

Foto: Jens Dresling

USA's præsident, Joe Biden, har i et dekret fredag kritiseret priserne på høreapparater i USA.

Ifølge dekretet er det således kun 14 pct. af de i alt 48 mio. amerikanere med behov for høreapparater, der har råd til dem.

Det fremgår af dekretet, at et høreapparat i gennemsnit koster 5000 dollar - svarende til mere end 31.000 kr. - uden forsikring.

Høreapparater i USA kan kun sælges gennem en audiolog eller specialist, selv om eksperter ifølge præsidenten mener, at der ikke er behov for en ekspertvurdering ved brugen af høreapparater.

I stedet har begrænsningen forhindret andre producenter af høreapparater adgang til markedet, der domineres af fire selskaber med i alt 84 pct. af markedet.

Præsident Biden kræver derfor, at den amerikanske myndighed Health and Human Services inden for 120 dage skal overveje nye regler for salg af høreapparater i håndkøb - såkaldt over the counter-salg (OTC).

OTC-salgskanalen er allerede politisk vedtaget i USA og skulle allerede have været aktiv i august sidste år, men selve rammerne for salgskanalen er flere gange blevet udsat af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, der fik opgaven af Donald Trumps regering, og lader stadig vente på sig.

Den proces forsøger Joe Biden tilsyneladende nu at sætte skub i.

Demant falder 6,9 pct. til 345,90 kr., og GN falder 4,5 pct. til 556,20 kr. på den danske børs fredag eftermiddag.

Ministerium sætter igen ny salgskanal for høreapparater i USA på agendaen

GN starter forsøg med selvjusterende høreapparat – analytiker tror på kommende OTC-produkt

FDA udskyder – igen - plan for ny salgskanal for høreapparater 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier