MedWatch

Analytiker: Demant viser stærke VA-tal med Oticon More

Det er en "meget stærk" udvikling, at Demants markedsandel  i den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA) i maj steg til 14,74 pct. fra 9,21 pct. måneden før, vurderer analytiker i DNB.

Demant har med lanceringen af Oticon More taget store markedsandele for høreapparater i den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA) i maj. | Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Demant har med lanceringen af Oticon More taget store markedsandele for høreapparater i den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA) i maj. 

Rune Majlund Dahl, der blandt andet dækker høreapparatselskaber for DNB, kalder det en "meget stærk" udvikling. 

"Demant er stærke med deres lancering af Oticon More. Spørgsmålet er, om det er bæredygtigt, eller om det handler om, at der er nogle, som har ventet på at teste produktet," siger han og fremhæver, at der også kan være tale om lageropbygning. 

Demants markedsandel steg i maj til 14,74 pct. fra 9,21 pct. måneden før. Til sammenligning var derimod tilbagegang at spore for GN, der måtte se sin markedsandel falde til 8,87 pct. fra 10,27 pct. 

"Demant har et godt produkt. Det er også det, som vi hører fra andre kanaler. Jeg tror bestemt, at det er et produkt, som kan vinde markedsandele. Om det kan tage så meget, som vi ser reflekteret i tallene, er det store spørgsmål," siger Rune Majlund Dahl, der afventer tallene for de kommende måneder. 

Men selvom GN tabte markedsandele, steg aktien tirsdag med 2,6 pct. Tallene for VA-markedet kastede dog en negativ kursreaktion af sig, siger Rune Majlund Dahl, eftersom aktien tidligere på dagen lå med en stigning på 4 pct. 

"Det var forventet, at tallene ville være dårlige for GN. Det er en fortsættende trend, vi har set, at de taber markedsandele. Og med Oticon More i kanalen var det forventet, at Demant ville tage markedsandele," siger han. 

Når GN alligevel ender dagen med en stigning på 2,6 pct., skyldes det blandt andet, at aktien generelt har klaret sig dårlige end andre høreapparatselskaber i den seneste periode, siger Rune Majlund Dahl.

Demant sluttede tirsdag med en stigning på 3,2 pct. til 354,80 kr.

Demant vandt store markedsandele hos VA i maj 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier