MedWatch

WS Audiology vil børsnotere datterselskab

Den private høreapparatkoncern WS Audiology vil børsnotere forretningsben, som tager sig af onlinesalg, i USA.

Høreapparatkoncernen WS Audiology vil nu til at børsnotere en del af virksomheden. | Foto: WS Audiology / PR

Den ene tredjedel af den danske treenighed i høreapparatbranchen, unoterede WS Audiology, vil børsnotere sit hollandsk-registrerede datterselskab, Hear.com, i USA.

Selskabet har mandag indsendt ansøgning til de amerikanske børsmyndigheder, SEC, om at blive noteret på Nasdaq-børsen i USA.

Der oplyses i ansøgningen ikke noget om tidspunkt eller udbudsinterval, ligesom det heller ikke fremgår, hvor meget af selskabet, hovedaktionærerne vil afgive.

Det fremgår dog, at hovedaktionærerne fortsat planlægger at eje mere end 50 pct. af Hear.com, der arbejder med online-salg.

Provenuet fra emissionen vil blive brugt til nedbringelse af gæld - blandt andet tilbagebetaling af aktionærlån. Eventuelt yderligere provenu vil blive anvendt til yderligere vækst, eventuelle opkøb samt implementering af Hear.coms strategi, fremgår det af ansøgningen til SEC.

WS Audiology er ejet 51 pct. af T&W Medical, der ejes af de to familier, der i 1956 grundlagde Widex, samt kapitalfonden EQT, der ejer de resterende 49 pct.

Hear.com opererer i 11 lande primært i Nordamerika og Asien.

Morgan Stanley, J.P. Morgan, Deutsche Bank Securities, Goldman Sachs, Bofa Securities, William Blair and Truist Securities er såkaldte underwriters for emissionen.

WS Audiology har tabt 3,7 mia. kr. på to år – topledelse afviser at tale om hvornår selskabet kan give overskud 

WSA-direktør: Der er kun én vej frem for os i VA

WS Audiology tilbagebetaler coronastøtte fra staten

WS Audiology henter kvinde til mandsdomineret topledelse 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier