MedWatch

Amerikansk firma bag potentiel medicinsk behandling af høretab fejler i fase 2-forsøg

Et lægemiddel mod høretab, der var en potentiel trussel mod hele høreapparatsektoren, har slået fejl, og det sender kurserne på flere producenter i vejret.

Foto: Finn Frandsen

Høreapparatproducenterne Demant og GN Store Nord stiger iøjnefaldende tirsdag middag oven på et fejlslagent studie med et lægemiddel mod høretab.

Det er amerikanske Frequency Therapeutics, der har meddelt, at et fase 2-studie med lægemiddelkandidaten, FX-322, ikke viste nogen form for lindring af høretab.

"Det er positivt for sektoren. Frequencys middel kunne jo potentielt være en form for "disrupter" for høreapparatsektoren," siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Demant stiger 5,6 pct. til 266,10 kr., og GN Store Nord ligger 3,5 pct. højere i 496,300.

Desuden stiger konkurrenten Sonova med 4,4 pct. til 254,30 schweizerfranc, hvilket er det højeste niveau i mere end et år.

Frequencys fejlslagne studie har testet FX-322 givet fire gange som injektion. I et andet studie, hvor FX-322 kun er injiceret én gang i ét øre, har patienterne opnået forbedring af hørelsen på det behandlede øre på 10 pct. i omkring en tredjedel af patienterne, skriver Bloomberg.

Frequency vil nu se på, om det skal gå videre med behandling via en enkelt injektion.

Hos Sydbank vurderer Søren Løntoft Hansen dog ikke, at Frequency på baggrund af de oplyste resultater med injektionen vil kunne spænde ben høreapparatselskabernes fremtid.

"Det ser ikke ud til, at det her middel udgør en trussel mod høreapparatsektoren," siger analytikeren, der forklarer den relativt store kursreaktion med, at aktiemarkedet reagerer på alt, der kan forstyrre casen og vækstudsigterne fremadrettet.

Således er sektoren i dag begunstiget af og værdisat ud fra forventninger om stabil vækst fremadrettet blandt andet hjulpet på vej af en aldrende befolkning.

Biotekfirma rejser halv mia. kr. til medicinsk behandling af høretab

Ombejlet høreselskab bag medicinsk behandling af døvhed går på børsen – vil rejse næsten halv mia. kr.  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier