MedWatch

Høreapparatsselskaber brager i vejret efter Sonova-opjustering

Sonovas opjustering mandag morgen sender den schweziske høreapparatkoncern i vejret på børsen, og trækker både Demant og GN med sig op.

Foto: Projekt Bear

Den schweiziske høreapparatkoncern Sonova opjusterede mandag morgen forventningerne til den første halvdel af regnskabsåret 2020/21, hvilket fra børsåbningen mandag sender aktien op med mere end 12 pct.

De positive meldinger smitter også af på de børsnoterede danske rivaler Demant og GN, som lidt før klokken 10 var steget henholdsvis 8,4 og 4,2 pct. på børsen i København.

"I løbet af de seneste måneder har vores forretning præsteret over forventningerne. Det er drevet af en stærk produktportefølje, en succesfuld eksekvering på vores vækst- og produktivitetsinitiativer og er understøttet af forbedrede markedsforhold," siger Arnd Kaldowski, der er administrerende direktør hos Sonova , i en meddelelse.

Koncernen forudser nu, at omsætningen i første halvår af regnskabsåret vil nå op på 79 pct. af niveauet fra samme periode sidste år. Tidligere lød forventningen på mellem 65 pct. og 75 pct.

Samtidig opjusteres forventningerne til driftsmarginen i første halvår. Sonova venter nu en EBITA-margin målt med udgangspunkt i schweizerfranc på omkring 15 pct.

Tidligere ventede koncernen blot en driftsmargin på en encifret procentsats målt i faste valutakurser.

Selv om forventningerne til driftsmarginen er løftet, vidner den stadig om, at første halvdel af regnskabsåret har været hårdt ramt af coronakrisen.

Den nye prognose er nemlig baseret på en forventning om, at den justerede driftsindtjening (EBITA) vil falde med omkring 30 pct. i løbet af de seks måneder, fremgår det af meddelelsen.

Ifølge høreapparatgiganten har det samlede marked for høreapparater de seneste uger fortsat været underdrejet sammenlignet med sidste år, men en række store markeder kan igen præsentere vækst.

Analytiker: Sonova-melding for de næste seks måneder er "bullish"

Sonova opjusterer forventninger til omsætning og indtjening 

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier