MedWatch

Analytiker: Sonova-melding for de næste seks måneder er "bullish"

Sonova er væsentligt mere optimistisk i mandagens opjustering, end markedet havde regnet med, men ikke desto mindre, så vil det få positiv indvirkning på både Demant og GN's aktie, vurderer Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets.

Foto: Jens Dresling

Den schweiziske høreapparatgigant Sonova, der ligesom den øvrige sektor har været ramt af coronakrisen, venter at kunne vende tilbage til vækst i løbet af de næste seks måneder.

Det er positive meldinger, som koncernen har præsenteret mandag morgen, vurderer Michael Friis Jørgensen, der er chefaktieanalytiker hos Alm. Brand Markets.

Han vurderer, at det især bør smitte positivt af på den danske høreapparatkoncern Demant, der forud for børsåbningen mandag morgen var faldet med 14,2 pct. siden årets start.

Kort efter handelsstart mandag brager selskabets aktien frem med 6,1 pct. til 190,85 kr. og placerer sig dermed helt i toppen af det danske eliteindeks.

"Demant-aktien har fået en nedtur efter regnskabet, på grund af frygten for at det bliver rigtigt barskt igen, hvis vi får en anden runde af nedlukninger," siger Michael Friis Jørgensen og tilføjer:

"Demant har selv indikeret i sit regnskab, at det gik bedre, men de seneste uger har aktien lidt under, at investorerne spekulerer i, at det måske ser noget sortere ud end forventet på grund af den genopblussen af corona, som vi ser i Europa."

Det er der dog ifølge chefaktieanalytikeren ikke noget, der tyder på i Sonovas udmelding, som han kalder "relativt bullish".

"Så må vi se, om de har ret, men jeg tror, at markedet bliver overrasket over, hvor bullish Sonova er gående ind i deres andet halvår. Vi ser jo genopblusningen i Europa, så at indikere vækst er et noget mere positivt signal, end markedet har forventet," siger Michael Friis Jørgensen.

Mere afdæmpet reaktion hos GN

Sonova er også en konkurrent til GN's høreapparatdivision, GN Hearing, og aktien reagerer ligeledes positivt mandag morgen, selv om fremgangen er lidt mere afdæmpet end Demants.

"GN skal også reagere til den positive side, men man må bare sige, at investorerne især har kigget på Audio-divisionen og ikke har handlet aktien så negativt på høreapparatdivisionen på det seneste," siger Michael Friis Jørgensen.

GN's aktie stiger 3,2 pct. til 481,50 kr. mandag morgen, og siden nytår er den nu steget 53,7 pct.

Sonovas regnskabsår løber fra april i år til udgangen af marts næste år, og derfor er den første halvdel af perioden overstået ved udgangen af september.

I første halvdel at regnskabsåret forudser koncernen nu, at omsætningen vil nå op på 79 pct. af niveauet fra samme periode sidste år. Tidligere lød forventningen på mellem 65 pct. og 75 pct.

Samtidig opjusteres forventningerne til driftsmarginen i første halvår. Sonova venter nu en EBITA-margin målt med udgangspunkt i schweizerfranc på omkring 15 pct.

Tidligere ventede koncernen blot en driftsmargin på en encifret procentsats målt i faste valutakurser.

Mere optimitisk end markedet havde regnet med

Selv om forventningerne til driftsmarginen er løftet, vidner den stadig om, at første halvdel af regnskabsåret har været hårdt ramt af coronakrisen.

Den nye prognose er nemlig baseret på en forventning om, at den justerede driftsindtjening (EBITA) vil falde med omkring 30 pct. i løbet af de seks måneder, fremgår det af meddelelsen.

I anden halvdel af regnskabsåret regner Sonova med at vende tilbage til vækst, da koncernen forventer, at omsætningen i den periode vil vokse med 4-8 pct.

"Meldingerne om fremtiden er væsentligt mere optimistiske, end markedet havde regnet med. Så må vi se, hvordan det kommer til at se ud, men nu får markedet i hvert fald nogle meldinger, der er modsat det, der er blevet handlet ind i aktierne den seneste tid. Sonova ser stadigvæk en opbygget efterspørgsel," siger Michael Friis Jørgensen.

I regnskabsårets sidste seks måneder forudser Sonova desuden, at driftsindtjeningen (EBITA) vil vokse med mellem 20 og 30 pct. sammenlignet med indtjeningen i den samme periode året forinden.

Forventningerne til andet halvår er baseret på en antagelse om, at den gradvise genopretning i markedet fortsætter, og at der ikke indføres nogle markante stramninger af nedlukningsrestriktionerne for at inddæmme coronavirusset.

For hele 2020/21 regner Sonova dermed nu med at nå en omsætning på 92-94 pct. af sidste års niveau og en justeret driftsindtjening på omkring samme niveau som i 2019/20.

Sonova opjusterer forventninger til omsætning og indtjening

Demant-boss efter "katastrofalt" første halvår: Vi må indstille os på new normal

Demant er blevet 200 færre ansatte under coronakrise 

Mere fra MedWatch

Biomarin forbereder sig på europæisk godkendelse af Ascendis-konkurrent

Amerikanske Biomarin opjusterer både forventningerne til omsætningen og underskuddet i forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal. Samtidig melder selskabets topchef, at det kommercielle team er i gang med forberedelserne til en eventuel godkendelse af Voxzogo, der kan blive en mulig konkurrent til Ascendis-kandidat.

Merck lander som ventet i andet kvartal

Medicinalselskabet Merck, kendt som MSD i Europa, har torsdag leveret et regnskab for årets andet kvartal, der i det store hele lever op til analytikeres forventninger til såvel indtjening som omsætning.

FDA giver Lantus-patienter adgang til efterligning fra Mylan

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har onsdag godkendt, at brugere af det langtidsvirkende insulin Lantus fra Sanofi kan få udleveret det langtidsvirkende insulin Semglee fra Mylan, uden først at få udskrevet en specifik recept på Semglee hos lægen. Sydbank-analytiker vurderer dog ikke, at det får stor betydning for Novo Nordisk.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier