MedWatch

Sonova opjusterer forventninger til omsætning og indtjening

Schweiziske Sonova var hårdt ramt under coronakrisen, men har fået gang i hjulene igen og skruer derfor op for forventningerne til den første halvdel af det skæve regnskabsår 2020/21.

Arnd Kaldowski, der er administrerende direktør hos Sonova, ser frem mod lysere tider. | Foto: Sonova / PR/Daniel Hager Photography & Film

Der er kommet hurtigere gang i forretningen end ventet hos den schweiziske høreapparatgigant Sonova, der har været ramt af coronakrisen.

Det har mandag morgen fået Sonova, der er stor konkurrent til danske GN Hearing, Demant og WS Audiology, til at skrue op for forventningerne til den første halvdel af det skæve regnskabsår 2020/21. Regnskabsåret løber fra april i år til udgangen af marts næste år.

"I løbet af de seneste måneder har vores forretning præsteret over forventningerne. Det er drevet af en stærk produktportefølje, en succesfuld eksekvering på vores vækst- og produktivitetsinitiativer og er understøttet af forbedrede markedsforhold," siger Arnd Kaldowski, der er administrerende direktør hos Sonova, i en meddelelse.

Koncernen forudser nu, at omsætningen i første halvår vil nå op på 79 pct. af niveauet fra samme periode sidste år. Tidligere lød forventningen på mellem 65 pct. og 75 pct.

Samtidig opjusteres forventningerne til driftsmarginen i første halvår. Sonova venter nu en EBITA-margin målt med udgangspunkt i schweizerfranc på omkring 15 pct.

Tidligere ventede koncernen blot en driftsmargin på en encifret procentsats målt i faste valutakurser.

Selv om forventningerne til driftsmarginen er løftet, vidner den stadig om, at første halvdel af regnskabsåret har været hårdt ramt af coronakrisen.

Den nye prognose er nemlig baseret på en forventning om, at den justerede driftsindtjening (EBITA) vil falde med omkring 30 pct. i løbet af de seks måneder, fremgår det af meddelelsen.

Ifølge høreapparatgiganten har det samlede marked for høreapparater de seneste uger fortsat været underdrejet sammenlignet med sidste år, men en række store markeder kan igen præsentere vækst.

Hos Sonova var det især regionen Asien-Stillehavet, der fortsætter med at drive genopretningen i andet kvartal af det skæve regnskabsår. Her voksede salget målt i faste valutakurser med omkring 4 pct.

I EMEA- og Americas-regionen, der er fraregnet USA, lå salget stort set på niveau med sidste år i den periode, mens det lå næsten 10 pct. lavere i USA.

I anden halvdel af regnskabsåret regner Sonova med at vende tilbage til vækst, da koncernen forventer, at omsætningen i den periode vil vokse med 4-8 pct.

"Støttet af den succesfulde lancering af den nye Phonak Paradise-platform forventer vi at vende tilbage til positiv vækst i anden halvdel af vores forretningsår. Sammen med accelerationen i vores indsats for at optimere vores organisationsstruktur forventes det at drive en stærk vækst i rentabiliteten resten af finansåret," siger topchefen.

Koncernen introducerede i august den nye teknologiplatform Paradise, som selskabet betegner som et nyt paradigme inden for lydkvalitet i branchen.

I de sidste seks måneder forudser Sonova, at driftsindtjeningen (EBITA) vil vokse med mellem 20 og 30 pct. sammenlignet med indtjeningen i den samme periode året forinden.

"Meldingerne om fremtiden er væsentligt mere optimistiske, end markedet havde regnet med. Så må vi se, hvordan det kommer til at se ud, men nu får markedet i hvert fald nogle meldinger, der er modsat det, der er blevet handlet ind i aktierne den seneste tid. Sonova ser stadigvæk en opbygget efterspørgsel," siger Michael Friis Jørgensen, der er chefaktieanalytiker hos Alm. Brand Markets.

Den forventning er baseret på en antagelse om, at den gradvise genopretning i markedet fortsætter, og at der ikke indføres markante stramninger af nedlukningsrestriktionerne for at inddæmme coronavirusset.

For hele 2020/21 regner Sonova dermed nu med at nå en omsætning på 92-94 pct. af sidste års niveau og en justeret driftsindtjening på omkring samme niveau som i 2019/20.

FDA lægger plan for ny salgskanal for høreapparater i efteråret

Høreboss efter børsnotering: "En kæmpe forløsning på lang tids forberedelse" 

GN og Demant tabte igen terræn hos VA

Corona rammer GN Hearing med fuld styrke i andet kvartal – omsætningen dykker 55 pct. 

Mere fra MedWatch

Agilent Technologies opjusterer

Laboratorieleverandøren Agilent Technologies har haft et stærkt forskudt tredje kvartal, og opjusterer forventningerne for helåret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier