MedWatch

Demant er blevet 200 færre ansatte under coronakrise

Indlemmelsen af 400 nye medarbejdere gennem overtagelsen af headsetforretningen Epos er ikke nok til at modsvare afskedigelserne under coronakrisen hos Demant, der derfor har set den samlede medarbejderstab skrumpe med cirka 200 ansatte.

Foto: Jens Dresling

Demant har måttet sige farvel til omkring 400 medarbejdere ved produktionsfaciliteterne i Polen i løbet af første halvår i år.

Derudover er der blevet skåret lidt i administrationsfunktioner og selskabets detailforretning - særligt i Nordamerika. I alt er omkring 200 medarbejdere her forsvundet ud af ligningen, afslører Demant i sit halvårsregnskab mandag.

Samtidig er der dog også blevet inkluderet omkring 400 nye medarbejdere i selskabet som følge af implementeringen af headset-forretningen Epos, der nu er en fast del af Demant efter opløsningen af joint venture-selskabet Sennheiser Communications.

"Vi har en nedgang i antallet af job i forretningen ud over Epos på omkring 600 sammenlignet med starten af året. Det er en justering af produktionen, hvor vi ikke har kunnet bevare alle job, men også nogle justeringer inden for administration og detail, som vi nok havde lavet alligevel, siger Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Demant, til Ritzau Finans.

"Og så holder vi igen med nyansættelser, indtil vi kan se, at vi igen har fast grund under fødderne," fortsætter han.

Analytikere venter positiv modtagelse på markedet efter bedre end frygtet Demant-regnskab Corona sender fortsat Demant i gulvet – kapper næsten tredjedel af omsætningen  

Mere fra MedWatch

Lundbeckfonden ser mulighed for børsnotering af Ferrosan om fem år

Hvis væksten fortsætter for Ferrosan Medical Devices kan medicoselskabet være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont, vurderer Arne Due-Hansen, chef for strategiske investeringer i Lundbeckfonden. Fonden har netop annonceret købet af medicoselskabet sammen med ATP og Kirk Kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier