MedWatch

Sonova melder om hurtigere end ventet opsving

Genrejsningen af markedet for høreapparater har været stærkere end ventet i det forskudte første kvartal, der dækker april, maj og juni, skriver Sonova i en ekstraordinær regnskabsopdatering.

Foto: Sonova / PR

Schweiziske Sonova, der konkurrer med blandt andet Demant og GN på høreapparatmarkedet, ser et fald i omsætningen i første halvår på 25-35 pct. og en positiv men encifret EBTDA-margin.

Det fremgår af en ekstraordinær regnskabsopdatering, der kommer som følge af det hurtigt skiftende forretningsmiljø relateret til covid-19-pandemien.

"Det delvise opsving i det globale høreapparatmarked fra effekterne af covid-19-pandemien har i de seneste uger været hurtigere end forventet," skriver Sonova.

Genrejsningen af markedet for høreapparater har været stærkere end ventet i det forskudte første kvartal, der dækker april, maj og juni, skriver selskabet.

Sonova noterer, at forretningsaktiviteten er øget fra et lavpunkt på 35 pct. i april til 59 pct. i de tre første måneder af året i forhold til samme periode året før.

Prognosen for første halvår tager udgangspunkt i et gradvist markedsopsving uden nogen nye nedlukninger i den resterende periode.

Sonova pointerer, at opsvingets hastighed har været opmuntrende i regnskabsåret indtil nu, men høreapparatselskabet fremhæver, at den nuværende stigning i antallet af smittede på flere markeder illustrerer risikoen for den forventede opadgående trend.

"Sonova forbliver således forsigtig med hensyn til omfanget af det yderligere opsving i anden halvdel af regnskabsåret 2020/21 og den potentielle påvirkning på efterspørgslen fra det generelle økonomiske miljø," skriver Sonova.

Høreapparatproducenten accelererer sine optimeringsinitiativer, og det venter restruktureringsomkostninger på 40-60 mio. schweizerfranc i regnskabsåret 2020/21, hvilket ventes at føre til omkostningsbesparelser på 50-70 mio. schweizerfranc når de er fuldt implementeret.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier