MedWatch

GN og Demant får justeret kursmålene hos schweizisk storbank

Den schweiziske bank UBS forventer, at høreapparatmarkedet vil skrumpe med omtrent 15 pct. i løbet af 2020, og det får til at banken til revurdere vurderingen af branchens selskaber.

Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS / X90184

Både Demant og GN har været en tur gennem analysemaskinen hos den schweiziske storbank UBS, som har sænket kursmålet for førstnævnte og hævet kursmålet for GN, skriver Bloomberg News.

Ændringerne er faldet i en større analyse af høreapparatsektoren, hvor schweiziske Sonova også får sænket sin anbefaling til "neutral" fra "køb".

Anbefalingen af de to danske selskaber er fortsat "neutral" hos UBS, mens kursmålet for Demant er sænket til 185 kr. fra 230 kr., og GN's kursmål er skruet op til 340 kr. fra 320 kr.

Ifølge UBS's analytikere vil høreapparatmarkedet skrumpe med omtrent 15 pct. i løbet af 2020 grundet udbruddet af coronavirus.

I de hårdest ramte måneder vil salget falde med 75-80 pct., vurderer finanshuset.

Det flugter meget godt med meldingerne fra eksempelvis Demant, der i sin periodemeddelelse i starten af maj indikerede, at omsætningen i april og de første dage af maj var omkring 20 pct. af det normale.

UBS's kursmål for Sonova er i øvrigt også sænket til 220 schweizerfranc fra 250 schweizerfranc.

Ændringerne faldt fredag, og her bakkede Sonova-aktien med 1,8 pct. til 203,90 schweizerfranc - mens der var lukket i Danmark grundet Kristi himmelfartsferien.

UBS' anke i forhold til Sonova er primært, at topproduktet Phonak Audéo Marvel - der har givet Sonova stor succes på flere markeder - efterhånden er indregnet i aktien, og samtidig er det vanskeligt at spå om timingen for den næste produktfamilie, skriver Bloomberg News.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier