MedWatch

Sydbank: GNs aktiekurs mere end afspejler negative konsekvenser

Senioranalytiker Søren Løntoft Hansen forventer negativ vækst hos GN Hearing som følge af udbruddet af coronavirus.

Foto: GN Store Nord / PR

Aktien i GN er på en måned næsten blevet halveret, men den nuværende kurs mere end afspejler en negativ konsekvens af codvid-19 de næste måneder. Det vurderer i hvert fald senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

"Vi medgiver dog også, at GN Store Nords eksponering mod den ældre del af befolkningen ikke er det stærkeste kort, hvis investorerne leder efter selskaber med mere eller mindre immunitet overfor covid-19. For den langsigtede investor ser det nuværende kursniveau i vores øjne dog attraktivt ud," skriver han i en kommentar.

GN-konkurrenten Demant oplyste mandag, at virusudbruddet ventes at få en betydelig, kortsigtet negativ effekt på høreapparatsmarkedet, da befolkningen anbefales og vælger at blive hjemme for at begrænse virusspredning.

"Det gælder i særdeles den ældre del af befolkningen, som i vid udstrækning udskyder besøget til audiologen og købet af et nyt høreapparat. Den negative effekt af covid-19 vil også ramme GN Hearing – efter vores vurdering i særdeleshed i den sidste del af første kvartal og ind i andet kvartal," skriver Søren Løntoft Hansen.

Han venter, at GN Hearing i første kvartal realiserer en negativ vækst, hvilket han dog regner med vil blive modsvaret af en positiv vækst i GN Audio.

"Vi forventer, at GN Audio fortsat oplever en stærk efterspørgsel efter produkterne. Vi udelukker ikke, at GN Audio kortsigtet får gavn af det markant øgede fokus på hjemmearbejde for at forhindrer spredningen af covid-19, hvilket efter vores vurdering kan have øget efterspørgslen efter eksempelvis headsets," skriver han.

GN-aktien ligger onsdag ved 14-tiden 6,5 pct. lavere i 222,90 kr., hvilket udbygger årets nedtur til 28,7 pct.

"For den langsigtede investor ser det nuværende kursniveau i vores øjne attraktivt ud. Vi forventer fortsat, at GN Store Nord vækstmæssigt - som følge af selskabets innovative produktportefølje - vil klare sig bedre end det generelle marked. Ligesom de underliggende og langsigtede vækstperspektiver vil gavne GN Store Nord," skriver analytikeren.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier