GN stopper arbejdet på kinesisk fabrik efter tilfælde af coronavirus

Et konstateret tilfælde af coronavirus blandt de ansatte på GN's fabrik i Xiamen i Kina får selskabet til at lukke midlertidigt ned for produktionen.
Der er udbrudt smitte med coronavirus blandt de ansatte GN fabrik i Xiamen i Kina. | Foto: GN Store Nord / PR
Der er udbrudt smitte med coronavirus blandt de ansatte GN fabrik i Xiamen i Kina. | Foto: GN Store Nord / PR

GN-koncernen har midlertidigt lukket ned for produktionen på sin fabrik i Xiamen i Kina.

Det sker efter et konstateret tilfælde af coronavirus blandt fabrikkens ansatte, oplyser virksomheden, der har haft kendskab til tilfældet siden onsdag, hvor også beslutningen om at lukke ned for fabrikken blev truffet.

"Vi har et par 100 mand på det site, og på grund af det kinesiske nytår er realiteten, at alle er på ferie. I overensstemmelse med anbefalinger fra de kinesiske myndigheder, har vi forlænget den ferie i en uge. Så må vi se, hvad vi gør til den tid," siger Steen Frentz Laursen, kommunikationsdirektør hos GN, til MedWatch.

GN forventer først i de kommende uger at få overblik over de finansielle konsekvenser af den afbrudte produktion.

Som et af de første vestlige firmaer i verden indledte GN allerede tilbage i 1986 produktion i Kina med etableringen af fabrikker i storbyen Xiamen, der er en del af Fujian-provinsen i det sydøstige Kina.

Den langvarige tilstedeværelse til trods er Kina stadig et relativt lille marked for GN Hearing, da selskabets omsætning i landet kun fylder en encifret procentdel af GN Hearings samlede omsætning, der i 2018 lød på 10,6 mia. kroner.

Det officielle antal smittede med coronavirus i Kina er nu 9809 personer, mens 213 er døde af virussen, oplyser Kinas repræsentant i FN under et møde i Wien. Ud af de bekræftede tilfælde er 1527 i kritisk tilstand. Der er yderligere 15.238 mistanker om smitte, skriver TV2.

Som konsekvens af udbruddet har GN tidligere besluttet at indstille alle rejser til og fra Kina samt rejser inden for landets grænser.

Et ekspertpanel i Verdenssundhedsorganisationen, WHO, erklærede torsdag, at det smitsomme coronavirus udgør en international sundhedskrise.

Selskaber i tæt kapløb om at lave første coronavaccine Læger fra Wuhan publicerer studie med 99 coronavirus-patienter: 11 pct. er døde Coronavirusset kan smitte mellem mennesker på 15 minutter WHO slår alarm: Virus udgør en international sundhedskrise 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også