MedWatch

Analytiker: Periodemeddelelse fra Demant giver lettelse i aktien

Høreapparatselskabet Demant igen synes at være på vej tilbage på vækstsporet efter et par måneder i nødberedskab, konkluderer Jyske Banks analytiker Janne Vincent Kjær efter mandagens periodemeddelelse.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Demant-aktien er kommet i klar bedring, efter at selskabet mandag morgen skabte lettelse i markedet med sin periodemeddelelse for perioden frem til mandag, der knyttede flere tal og kommentarer til det hackerangreb, der ramte selskabet i starten af september.

Og hos Jyske Bank tolker analytikerne også meddelelsen som positiv, idet Demant igen synes at være på vej tilbage på vækstsporet efter et par måneder i nødberedskab som følge af ransomware-angrebet.

"Ifølge Demant viser væksten i engrosforretningen en klar bedring i november, hvilket giver anledning til lidt lettelse, da markedet havde frygtet, at hackerangrebet kunne trække spor ind i 2020," skriver analytiker Janne Vincent Kjær i et notat tirsdag.

"Meget tyder dog på, at væksten langt hen ad vejen er normaliseret, om end run-raten ikke er helt tilbage på det niveau, selskabet oprindeligt havde ventet før it-nedbruddet i september," fortsætter hun.

Analytikeren løfter sine estimater en smule efter meddelelsen, og kursmålet for Demant skrues også op i 200 kr. fra 190 kr. Samtidig gentages den neutrale anbefaling "hold".

Den væsentligste del i ligningen er, at Jyske Bank ikke ser nogen overvældende effekt fra hackerangrebet i den finansielle præstation næste år.

"Væksten gående ind i 2020 vil dog være lavere endoprindeligt planlagt, da Demant har mistet tid og momentum, og vi vil derfor være varsomme med at antage, at Demant fuldt ud vil være i stand til at vinde den tabte omsætning tilbage," skriver Janne Vincent Kjær.

Demant-aktien steg med 6,9 pct. oven på meddelelsen mandag, og tirsdag morgen fortsætter den frem med 0,1 pct. til 204,40 kr.

Demant øgede markedsværdien med 3,2 mia. kr. efter periodemeddelelse

Stålsat Demant-boss efter angreb fra cyberkriminelle: Vi har ikke betalt dem en krone og kommer aldrig til det

Særlig fokus på krigsveteraner forhindrer Demant i at tabe store markedsandele efter hackerangreb

Hackerangreb kan også påvirke Demant i 2020

Stålsat Demant-boss efter angreb fra cyberkriminelle: Vi har ikke betalt dem en krone og kommer aldrig til det

Hackerangreb har forsinket Demants udrulning af Philips-produkter

Demant har gjort boet op efter hackerangreb: Forventer ikke længere at vinde markedsandele

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier