MedWatch

Sonova opjusterer forventninger efter stærkt halvår

Topproduktet Phonak Audéo Marvel har indtil videre har været Sonovas mest succesfulde lancering nogensinde, og nu har det også været med til at give Sonova et bedre end forventet første halvår og virksomheden opjusterer.

Foto: Sonova / PR/Daniel Hager Photography & Film

Schweiziske Sonova, som er verdens største høraapparatproducent og konkurrerer mod de danske aktører GN, Demant og WS Audiology, opjusterer i et stærkt regnskab for første halvår forventningerne til hele regnskabsåret 2019/20.

I første halvdel af regnskabsåret omsatte Sonova for 1426 mio. schweizerfranc, hvilket repræsenterer en vækst på 12,0 pct. i lokale valutaer og 9,4 pct. i schweizerfranc.

Til sammenligning havde analytikerne ventet en omsætning på 1,41 mia. schweizerfranc.

For hele året venter Sonova nu en salgsvækst på 8-10 pct. mod tidligere 6-8 pct., og det justerede driftsresultat, EBIT, ses nu gro med 12-15 pct. mod før 9-13 pct. - alt opgjort i lokale valutaer.

I første halvår steg det justerede EBITA med 16,1 pct. i lokale valutaer til 279,50 mio. schweizerfranc.

Lanceringen af topproduktet Phonak Audéo Marvel i efteråret sidste år bidrager stærkt til udviklingen i høreapparatforretningen, men også selskabets to andre forretninger ud over Hearing Instruments - Audological Care og Cochlear Implants - er godt kørende.

"Det stærke momentum opnået i første halvår reflekterer et godt momentum på tværs af alle tre forretningsområder og drev en bredt baseret fremgang i markedsandele," siger Sonovas adm. direktør, Arnd Kaldowski i regnskabet, og han tilføjer:

"Phonak Marvel, den mest succesfulde lancering i selskabets historie, var den primære drivkraft for den stærke stigning i Hearing Instruments-forretningen."

I Hearing Instruments-segmentet omsatte Sonova for 1294,1 mio. schweizerfranc, hvilket dækker over en vækst på 11 pct. i lokal valuta, og Audiological Care-forretningen voksede 9,4 pct. i lokale valutaer til 523,8 mio. schweizerfranc - drevet af en organisk vækst på 6,9 pct. hvortil kan lægges effekten af opkøb.

Sonova fortsætter stor optur hos amerikanske veteraner

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier