NNIT skal rette regnskab efter kritik fra Erhvervsstyrelsen

Sagen sig om NNIT’s håndtering af en earn-out betaling i forbindelse med købet af Excellis Health Solutions.
Foto: Nnit/pr
Foto: Nnit/pr

It-selskabet NNIT skal rette sine regnskaber til, efter at Erhvervsstyrelsen har afgjort, at der er blevet begået fejl i forbindelse med opkøbet af en række selskaber.

Det meddeler NNIT lørdag.

Det drejer sig om håndteringen af en earn-out betaling i forbindelse med købet af Excellis Health Solutions.

Her har Erhvervsstyrelsen afgjort, at den ikke skal, som NNIT har gjort, indgå i aktiverede anskaffelsesomkostninger og goodwill, men i stedet udgiftsføres som vederlag, da earn-out til en vis grad relaterer sig til de sælgende aktionærers fortsatte ansættelse, skriver NNIT.

Selskabet skal derfor opdatere sin regnskabspraksis i forbindelse med earn-out-aftaler i årsrapporterne fra goodwill til særlige poster.

Det samme gælder for andre opkøb herunder købet af Scales, Valiance Partner, HGP Hroup, SL Controls og Prime4services.

Ændringerne vil ikke få betydning for de totale pengestrømme eller det planlagte frasalg af NNIT’s Infrastructur Operations-forretning, skriver selskabet.

Ifølge NNIT vil ændringerne få en effekt på cirka 165 mio. kr. på det samlede resultat før skat i perioden 2017-2021, hvilket primært vil forøge de særlige poster.

Den fremtidige effekt relateret til earn-out betalinger i forbindelse med opkøbet af Excellis Health Solutions og andre opkøbte selskaber i perioden 2022-2025 ventes at blive mellem 100 og 150 mio. kr. - alt efter performance - og vil kun øge særlige poster uden effekt på de frie pengestrømme.

NNIT vil udsende korrigerende information til selskabets regnskab for 2021 herunder sammenligningstal for 2020 snarest muligt.

NNIT erklærer sig i øvrigt uenig med beslutningen og agter at anke afgørelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også