MedWatch

Selskab omdanner Apple Watch-data til indsigt i Parkinsons

FDA har godkendt et nyt værktøj til Parkinsons-patienter, der giver afgang til Apple Watch-data. Værktøjet kan være med til at udforme en behandlingsplan for patienterne.

Foto: Finn Frandsen

Apple er langsomt ved at gøre sit indtog på markedet for digital sundhed. Med selskabets ur, døbt Apple Watch, kan brugere selv tracke blandt andet hjerterytme, søvn og puls.

Op netop for neurologiske sygdomme som Parkinsons afhænger udformningen af en patients behandlingsplan over tid ofte af selvrapporterede symptomer og fremskridtsopdateringer. Det har selskabet Rune Labs taget bestik af, og selskabet har nu fået FDA-godkendelse til at lade patienter udnytte data fra Apple Watch til monitorering af netop Parkinsons. Softwaren har fået navnet StrivePD.

Det skriver Fierce Pharma.

”Når folk med Parkinsons får ny medicin, kan det være en langvarig proces at justere, hvor meget de skal tage, og hvornår de skal tage det, indtil de finder noget, der virker. StrivePD hjælper folk med at spore deres symptomer og forbedringer og fremskynder tiden til en optimal medicineringsplan,” siger Aura Oslapas, som er medstifter og meddirektør af Rune Labs, og som selv lider af Parkinsons.

StrivePD-appen bruger Apple Watchs teknologi til at overvåge fysisk aktivitet og søvnmønstre samt mere sygdomsspecifikke symptomer som dyskinesi og rystelser, ændringer i gang og faldhyppighed.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 33

Tirsdag, onsdag og torsdag stod i regnskabernes tegn. Tirsdag morgen nedjusterede Demant, onsdag kom Lundbeck og Coloplast med kvartalstal, og torsdag valgte GN, ligesom konkurrenterne, også at nedjustere. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier