MedWatch

Minister vil have fokus på sikkerhed i nyt EU-samarbejde om datasikkerhed

Sundhedsdata skal blive i de enkelte EU-lande, når der oprettes et nyt samarbejde på området, mener den danske sundhedsminister.

Foto: Jens Dresling

Danmark bakker op om, at EU-Kommissionen frem mod 2025 vil oprette et fælles europæisk sundhedsdataområde, som skal gøre det lettere at udveksle EU-borgeres sundhedsdata, skriver Version2.

Opbakningen fremgår af et høringssvar, som sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i midten af juli sendte til EU-Kommissionen, og som også blev sendt som en orientering til Folketingets Europaudvalg.

I orienteringen understreger ministeren dog også, at datasikkerhed er altafgørende for Danmark i det nye samarbejde.

"For at sikre datasikkerheden fremhæves behovet for modeller, hvor data forbliver i de enkelte lande og kan tilgås via algoritmer/analyser i de lokalt forankrede løsninger," skriver ministeren i orienteringen til Europaudvalget.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ItWatch.)

Mere fra MedWatch

Bioneer indgår partnerskab med Novo-støttet DTU-forskningsenhed

Kontraktforskningsvirksomheden Bioneer har indgået et strategisk partnerskab med DTU-baserede og Novo-støttede National Biologics Facility (NBF), som yder services for medicinalfirmaer fra tidlig opdagelse af lægemidler til præklinisk udvikling. Med aftalen fordobler Bioneer sin proteinproduktionskapacitet, og faciliteter til at fremstilling bygges nu hos både NBF og Bioneer.

WS Audiologys topchef kender intet til EQT's exit-planer

Den normale tidshorisont for kapitalfonden EQT's ejerskab er ved at nærme sig, når det kommer til WS Audiology, men ifølge høreapparatselskabets adm. direktør Eric Bernard, er der endnu ikke nogen klarhed om hvornår, der eventuelt skal ske ændringer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier