MedWatch

Trifork skal levere app til graviditetsforløb

It-selskabet Trifork er blevet valgt som leverandør af en ny digital løsning til graviditetsforløb.

Foto: Peter Hove Olesen

Mange gravide får i dag udleveret et stykke papir – en såkaldt vandrejournal – der skal sikre, at deres data og informationer bliver delt på tværs af sundhedssektoren, mens de venter sig.

I fremtiden skal den vidensdeling gøres digital, og til det formål har Sundhedsdatastyrelsen peget på Trifork som leverandør af en ny app til formålet. Det skriver Danske Regioner.

"I løsningen, som Trifork skal levere, indgår også en website, hvor sundhedspersonale på tværs kan se og dele informationer om graviditet, mens den gravide kan se egne oplysninger, kommende aftaler og få rådgivning i appen. På den måde får alle parter deres egen brugergrænseflade som led i en samlet, digital løsning, der skal sikre datadeling på tværs af sundhedsvæsenet og med den gravide," skriver Danske Regioner på Linkedin.

Den nye løsning til graviditetsforløb er et samarbejde mellem Sundheds- og Ældreministeriet, Danske Regioner, KL, Praktiserende Lægers Organisation (PLO), MedCom, Sundhedsstyrelsen Syddansk Sundhedsinnovation og Sundhedsdatastyrelsen.

Efter planen skal den nye løsning implementeres i 2022.

Healthtech-virksomheder: Krisen vil forandre vores industri for altid Digital sundhedsindustri håber på gennembrud efter coronakrise 

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier