MedWatch

Global medicinalvirksomhed vælger dansk software til stort forsøg

E-health-selskabet Monsenso skal levere en sundheds-it-løsning til et internationalt klinisk forsøg udført af et stort medicinalselskab.

Foto: Monsenso / PR

Op mod 2250 patienter og pårørende skal stifte bekendtskab med en it-løsning fra danske Monsenso som led et et stort, internationalt klinisk forsøg.

Det oplyser Monsenso i en børsmeddelelse fredag formiddag.

Hvilken medicinalvirksomhed, der har valgt den danske it-løsning, er ikke oplyst, men Monsenso fortæller, at deres software skal bruges til at monitorere effekten af et muligt depressionsmiddel, som medicinalselskabet står over for at lancere.

Midlet skal afprøves i et Belgien, Holland, Storbritannien, Schweiz, Italien, Spanien, Danmark, Sverige og Frankrig, og studiet forventes at starte i første halvdel af 2021.

Valget af den danske platform sker i forlængelse af et allerede eksisterende samarbejde mellem Monsenso og medicinalvirksomheden.

Det nye samarbejde varer tre år, og indbringer Monsenso mere end 10 mio. kr.

Monsenso-aktien stiger kl. 10.30 74 pct. på børsen i København.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier