MedWatch

Sundhedssektoren presses som aldrig før af hackere

Aldrig har der været så mange målrettede angreb mod sundhedsvæsenet som nu. Igen af dem har dog haft konsekvenser, skriver Computerworld.

Foto: Colourbox

Danske laboratorier, hospitaler og medicinalvirksomheder er kommet under større angreb fra cyberkriminelle i takt med, at coronakrisen er vokset sig større.

Det skriver Computerworld.

"Vi kan se at alle er under ekstra mange angreb. Der er øget aktivitet blandt cyberkriminelle, der udnytter, at der er fokus på det her område," fortæller afdelingschef for cyber- og informationssikkerhed hos Sundhedsdatastyrelsen, Søren Bank Greenfield, til Computerworld, og understreger, at ingen angreb har væres succesfulde.

Han tilføjer, at mange angreb har karakter af phising eller såkaldt spearphising-angreb, der er karakteriseret ved, at hackere forsøger at få lagt malware på en medarbejders computer.

Tidligere har det været fremme, at verdenssundhedsorganisationen WHO også kæmper med flere hackerangreb. Flavio Aggio, ansvarshavende for informationssikkerhed i WHO, har peget på, at der er sket en fordobling:

"Der har været en stor stigning i de tilfælde, hvor WHO er udset som mål, samt andre cybersikkerhedshændelser," har han sagt.

Denne artikel er leveret af MedWatchs søstermedie ITWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier