MedWatch

Lægemiddelindustrien byder Dataetisk Råd velkommen

Det er nødvendigt at diskutere de etiske aspekter af at anvende data, og derfor byder brancheforeningen Lif regeringens forslag om et Dataetisk Råd velkommen.

Foto: Lif

Regeringen præsenterede tirsdag en strategi for digitalisering af den offentlige sektor, hvoriblandt ét initiativ lød på oprettelsen af særligt Dataetisk Råd, der blandt andet skal diskutere dataetiske dilemmaer og problemstillinger, som ny teknologi kan føre til.

Og det er et tiltrængt, mener Lægemiddelindustriforeningen, Lif.

"Selv om man i fremtiden får adgang til store datamængder, så må vi ikke tro, at svære beslutninger pludselig bliver nemmere. Men vi får mulighed for at skabe et hurtigere og mere oplyst grundlag at træffe beslutninger på," udtaler koncernchef Ida Sofie Jensen i en meddelelse.

Ifølge udspillet fra regeringen afventer oprettelsen af rådet resultaterne fra en arbejdsgruppe for dataetik nedsat under Disruptionrådet. Et af rådets opgaver bliver blandt andet et drøfte, hvordan dataetiske tiltag kan forbedre konkurrenceevnen i erhvervslivet.

"I øjeblikket er markedet for algoritmer ureguleret og i takt med, at kunstig intelligens og algoritmer i højere grad vil blive brugt som beslutningsgrundlag, vil der være brug for et andet mind-set og en åbenhed omkring de beslutninger, der bliver truffet samt ikke mindst tiltag, der skal regulere brugen. Det må bare ikke betyde, at vi holder igen, for så kører toget,” siger Ida Sofie Jensen.

Regeringen vil starte forsøg med risikodeling ved årsskiftet

Medicinalindustrien tvivler på fællesnordisk medicinudbud

Medicinalindustrien støtter forslag om medicinordinerende farmaceuter  

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier