MedWatch

2curex får tyske millioner til udvikling af testværktøj

Det tyske forskningsministerium har tildelt et legat til danske 2curex, der står bag en test, der kan indentificere den optimale medicinske kræftbehandling.

Foto: Colourbox

Det danske selskab 2curex, der er noteret på First North-børsen i Stockholm, har modtaget et legat fra det tyske uddannelses- og forskningsministerium, der skal gå til selskabets videre arbejde med testværktøjet Inditreat.

Legatet, der lyder på samlet 8,9 mio. kr, skal deles med selskabets samarbejdspartner, universitetshospitalet Hamburg-Eppendorf.

Inditreat er et testværktøj, der kan understøtte kræftlægers arbejde ved at udpege den mest virksomme medicinske behandling for den enkelte patient. Det sker ved at teste, hvilke godkendte lægemidler - i og udenfor indikationen - der mest effektivt kan bekæmpe små mikrotumorer, der er genereret ud fra patientens svulst.

Legatet er givet under forudsætning af en godkendelse af selskabets faciliteter samt at 2curex selv bidrager med yderligere 2,8 mio. kr. til projektet, der løber frem til februar 2020.

Hospitalsturné skal bane vejen for 2curex' kræfttest

2curex viser nyt milliontab på vejen mod markedet 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier