MedWatch

Danske producenter af høreapparater hentede amerikanske markedsandele i april

Der var fremgang for to danske producenter af høreapparater i den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA) i april. Marginal tilbagegang for GN Hearing.

Foto: Mik Eskestad

William Demant Holding vandt igen en bid af markedet hos den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner, i april.

Også det privatejede selskab Widex tog en lille markedsbid efter ellers at have tabt terræn i marts. Omvendt tabte GN Hearing, der dog stadig med afstand er den næststørste spiller i salgskanalen, lidt markedsandele.

William Demant Holdings markedsandel voksede i april til 11,8 pct., når man måler på antallet af solgte enheder. Det er en fremgang fra 11,3 pct. i marts. Widex, der er den klart mindste aktør hos VA, løftede samtidig sin markedsandel til godt 1,4 pct. fra knap 1,3 pct. GN Hearings andel faldt marginalt til 21,05 pct. fra 21,13 pct.

Verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova, der også er klar markedsleder hos VA, kunne se sin markedsandel skrumpe til 44,1 pct. fra 44,8 pct., mens tyske Sivantos' andel dykkede til 5,0 pct. fra 5,4 pct.

Endelig steg amerikanske Starkeys markedsandel til 16,6 pct. fra 16,15 pct.

Tallene for maj bliver ekstra interessante, idet der i denne måned er kommet en stribe nye produkter ind hos VA. Blandt andet har Widex fået indlemmet sit nyt trådløse topprodukt, Widex Beyond, i salgskanalen, mens også blandt andet Sivantos har lanceret et nyt trådløst topprodukt.

William Demant Holding fik i november sidste år indlemmet sit trådløse topprodukt, Oticon Opn, hos VA, og det har siden fået markedsandelen til at vokse til det nuværende niveau fra omkring 6 pct. inden lanceringen.

Der er kun to årlige lanceringsvinduer hos VA - et den 1. maj og et den 1. november - og det er et krav fra VA, at produkterne skal have været på markedet i en vis periode, inden de kan komme ind i salgskanalen.

Det betyder, at eksempelvis GN Hearing ikke kan få sit nye trådløse høreapparat, Resound Linx 3D, med ind i VA-kontrakten før til november, og det kan betyde øget pres fra konkurrenterne indtil da.

VA udgør godt 20 pct. af det samlede amerikanske marked. Der bliver solgt omkring 700.000 enheder i salgskanalen hvert år.

GN ser fremgang hos tidligere problembarn

Analytiker: Der kan lure en positiv overraskelse i GN

GN klarer sig bedre end forventet

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier