MedWatch

Google lander prestigefyldt genomkontrakt

Gennem en ny kontrakt med Stanford Medicine håber Google at få vind i sejlene til sit nye genom-tiltag og dermed manifestere sin position som vigtig spiller på sundhedsområdet.

Foto: Colourbox

Stanford Medicine har valgt Google Genomics som virksomhed til at være vært for sine sundhedsdata.

Det skriver FierceBiotech.

Det er en fjer i hatten for Alphabet – Googles moderselskab – at Google Genomics nu bliver rygraden i det det prestigefyldte universitet kalder sin ”Clinical Genomics Service”. Det er et tiltag, der bliver lanceret senere på året, hvor Stanford Medicine vil tilbyde genetiske tests, så de bliver rutinebrug indenfor sundhedsverdenen.

De data, der genereres i forbindelse med de genetiske tests skal lagres på Googles platform, så de bliver et tilgængelige. Det er vigtigt for Stanford, der aspirerer til at sekventere i tusindevis af genomer altså et individs genetiske information.

”Vi vil gerne ses som ledende i forhold til, hvordan man ved at kombinere genom-data med andre data kan forudse, hvornår vi er mere tilbøjelige til at udvikle en sygdom,” udtaler Lloyd Minor, dekan på Stanford Medicine i forbindelse med indgåelsen af aftalen mellem de to parter.

Google Genomics blev startet i 2014 og brugere af tjenesten kan opbevare 30 gange en hel human genomsekvens for 35 dollars om året på den teknologiske platform.

Google har landet kontrakten med Stanford Medicine foran konkurrenter som Amazon og Microsoft, delvist fordi selskabet har arbejdet sammen med Stanford gennem længere tid.

De to parter vil nu arbejde sammen så teknologien udvikles i forhold til forskning og patientdagsordener. Derigennem håber Google at vinde flere markedsandele i et marked, der er ekstremt konkurrencepræget.

Google opsnapper biotekfolk i ny hyringsrunde

Teknologi-giganterne indtager life science med stormskridt

Google satser stort på life science

 

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier