MedWatch

Eksperter vil sikre sig mod dødelige epidemier med global milliardfond

Både regeringer og private aktører bør bidrage, hvis verdenssamfundet skal kunne sikre sig mod fremtidige udbrud af dødelige epidimier. Det mener flere eksperter, som vil have oprettet en milliardfond til udvikling af vacciner.

Foto: CHRISTOPHER BLACK/POLFOTO/AP/arkiv

Tusinder af Ebola-ofre kunne potentielt have været reddet, hvis en vaccine mod dræbervirussen havde været i fase et-forsøg allerede inden udbruddet startede.

Det siger direktør for den globale velgørenhedsorganisation Wellcome Trust, Jeremy Farrar, til Reuters.

Han er en af flere eksperter, der har skrevet under på en appel til verdenssamfundet om oprettelsen af en milliardfond til udvikling af vacciner mod dødelige epidemier, som Ebola og MERS. Opfordringen blev bragt onsdag i New England Journal of Medicine.

”Vi kan ikke længere sidde tilbage og ignorere den kroniske mangel på udvikling af ny medicin og forbedring af eksisterende,” siger Jeremy Farrar.

Fonden bør være på mindst 2 mia. dollars, mener Farrar, og ifølge eksperternes appel bør både regeringer, fonde, medicinalindustrien samt forsikrings- og rejseindustrien bidrage til puljen.

Fonden skal finansiere fremstilling af medicin til acceptable standarder og kliniske forsøg som skal teste sikkerheden og proof-of-concept. Den skal have et uafhængigt panel af eksperter, som skal stå for at vurdere ansøgninger fra konkurrerende institutioner og medicinalvirksomheder, lyder det fra underskriverne i af appellen i New England Journal of Medicine.

 Stærke data for Bavarian-konkurrents ebola-vaccine

 Bavarians ebola-vaccine i fase 2

 Ny mand i front for EU's milliardsamarbejde

Mere fra MedWatch

Sanofi dropper udvikling af mRNA-vaccine mod covid-19

Moderna samt Pfizer og Biontech har sat sig så effektivt på markedet for mRNA-vacciner mod covid-19, at Sanofi nu dropper selskabets kandidat inden for samme teknologi - satser i stedet på mere traditionel vaccine-teknologi.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier