Watch Medier vinder innovationspris

Watch-familien vinder Anders Bording-prisen for innovation, der uddeles af Danske Specialmedier. Hovedprisen, Medieprisen, går til Altinget.dk.
Af JULIE HORNBEK TOFT

Watch Medier har i dag vundet Anders Bording-prisen for innovation ved prisuddelingen på Københavns Rådhus.

Prisen, der er specialmediernes hæderspris, uddeles i to hovedpriser - medieprisen og journalistprisen – og desuden specialpriser for visuel formidling, innovation og en digital pris.

Altinget vinder medieprisen igen

Medieprisen, gik til Altinget.dk for magasinet Magtlisten 2012. 

Prisen gives til "et nyskabende specialmedie, der kan tjene til inspiration for andre." Altinget.dk har modtaget prisen før.

Denne gang fik det politiske nichesite prisen for e-magasinet 'Altinget/Magt 2012', der af juryen beskrives som ”et ambitiøst, grundigt og læseværdigt magasin," hvor "store mængder af data er gjort brugbare for både læsere og andre medier ved at være præsenteret flot og overskueligt”.

Journalistprisen

Journalistprisen gik til journalist Asger Havstein Eriksen for artiklen 'Døden i siloen' i 3F's fagblad Fagbladet. Prisen uddeles for "en bemærkelsesværdig journalistisk præstation i et specialmedie", og Asger Havstein Eriksen fik den for artiklen, der afdækker Arbejdsskadestyrelsens

behandling af alvorlige arbejdsulykker.

Det hedder i begrundelsen, at ”der er tale om en vedholdende og dygtig afdækning” og ” at seriens artikler er formidlet nøgternt og sagligt”.

Det er anden gang Asger Havstein Eriksen modtager prisen - han fik den også for artikler i Fagbladet i 2009.

Innovationsprisen

Innovationsprisen gives til "en person eller et team, der med succes har introduceret nyskabende medier, forretningsmodeller, produktionsformer, distributionsformer, finansieringsformer eller lignende for et specialmedie".  Watch Medier fik prisen for at "have dokumenteret, at man kan tage betaling for kvalitets-nicheindhold på nettet”.

Watch Medier tæller nu fem nichesites rettet mod forskellige brancher: FinansWatch, MediaWatch, MedWatch, ShippingWatch og EnergiWatch. Sidstenævnte blev lanceret i 1. maj i år.

Nomineret i kategorien var også Version 2 Insight.

Den digitale pris

Den digitale pris gik til Folkeskolen.dk. Prisen uddeles til "person eller et team, der for et specialmedie har skabt indhold eller tjenester, som på bemærkelsesværdig vis udnytter digitale muligheder."

Folkeskolen fik prisen for sit digitale, faglige netværk, ”hvor de på forbilledlig vis går helt i dybden med det enkelte fag og område, og hvor lærerne deler viden om undervisningsforløb,” skriver Danske Medier.

Den visuelle pris

Den visuelle pris uddeles for "bemærkelsesværdig visuel formidling i et specialmedie" og gik til fotograf Peter Ehlers for fotofeaturen ”Det gør mig så sur, når…”, der blev bragt i Samvirke.

I begrundelsen hedder det ”Featuren vender på en intelligent måde op og ned på vores gængse forestillinger til portrætter af børn og fastholder modtageren i et følelsesladet univers af ubehag, undren og nysgerrighed,” skriver Danske Medier.

Læs flere artikler fra MediaWatch her.

MedWatch er en del af Watch Medier, der også tæller MediaWatch, EnergiWatch, FinansWatch og ShippingWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også