MedWatch

Tidligere formand for Gates' sundhedsprogram skal lede Takeda

Tadataka Tachi Yamada presser på for forandringer hos Takeda.

Tadataka Tachi Yamada stod i spidsen for Bill og Melinda Gates’ verdensomspændende sundhedsprogram, han førte tilsyn med GlaxoSmithKlines forskning, var cheflæge ved University of Michigan og skrev gastroenterologi lærebøger. Nu står han foran en endnu større opgave: Revitalisere udviklingen af lægemidler hos en virksomhed, der ikke har haft en blockbuster i 13 år.

I sine første seks måneder som medicinsk direktør ved Takeda Phamaceuticals, som er Asiens største lægemiddelproducent, har Yamada udarbejdet  en enhed, der skal bryde igennem på det 25,3 mia dollar store marked for vacciner, og er begyndt kampen for at fremskynde nye forskningsideer.

Han har samtidigt fokuseret på markedsføring i fattigere lande, hvor efterspørgslen på lægemidler vokser fire gange hurtigere end i de udviklede lande.

Yamada presser på for forandringer hos Takeda, da det Japan-baserede selskab har brug for nye opdagelser til at erstatte diabetespillen Actos, der indbragte $ 4,8 mia i 2011. Udsigterne for indtægterne er dog reduceret, eftersom billige, generiske alternativer lanceres på markedet til august.

"Takeda skal til at opbygge sin pipeline nu," siger Atsushi Seki, en sundhedsanalytiker hos Barclays Plc i Tokyo. "Jeg tror på, at Tamada vil introducere nye globale tiltag i sin ledelse af forskning og udvikling."

Takeda forudser, at Yamadas erfaring vil hjælpe det 230 år gamle firma til bedre at kunne konkurrere med Pfizer, Roche og GlaxoSmithKline, og samtidig udnytte sidste års $12 mia. overtagelse af den schweiziske rival Nycomed, der åbnede for kunder i 42 nye lande.

Læs hele Bloombergs artikel om Tadataka Tachis nye tiltag her

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier