Sydbank: Wegovy fortsætter den opadgående tendens i USA

Sydbank ser positivt på udviklingen i receptudskrivningen for Wegovy i USA.
Foto: Novo Nordisk / Pr
Foto: Novo Nordisk / Pr

Novo Nordisks vægttabsmiddel, Wegovy, fortsætter frem på det amerikanske marked, hvor midlet omkring årsskiftet blev relanceret i alle doser.

De seneste receptal fra Symphony Health Solutions viser, at det totale antal recepter voksede til 43.703 i uge 3 fra 40.599 i uge 2 og 33.478 i uge 1.

”Vi ser positivt på udviklingen i receptudskrivningen for Wegovy i USA - om end udviklingen i uge 3 er mudret af Martin Luther King Day. Vi vurderer fortsat, at den stigende udskrivningstendens afspejler den stærke underliggende efterspørgsel efter Wegovy og opmærksomheden omkring fedmebehandling i USA,” skriver Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, i en kommentar.

Han understreger, at receptdataene stadig kun er et tidligt pejlemærke for relanceringen og ser frem til flere receptdata i de kommende uger og måneder.

I forhold til Martin Luther King Days indflydelse på udskrivningen af recepter, så viser tallene for GLP-1 midler til diabetes 2-behandling, som Novos Ozempic, Rybelsus, Victoza og Eli Lillys Mounjaro, også tegn på at være begrænset af helligdagen.

”Vi bemærker hertil, at blandt andet FDA (lægemiddelstyrelsen, red.) og en sammenslutning af apoteker i december og januar har offentliggjort produktionsudfordringer for henholdsvis Mounjaro og Ozempic i forhold til at møde den høje efterspørgsel i USA.”

”Det dæmper efter vores vurdering antallet af receptudskrivninger - især nye receptudskrivninger,” konstaterer Søren Løntoft Hansen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også