MedWatch

EMA vil ændre produktinformation på vacciner fra J&J og Astrazeneca

EMA mener, at der i informationen på vaccinerne bør gøres opmærksom på sjældne tilfælde af tværgående myelitis som senfølge af vaccinerne.

Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Det europæiske lægemiddelagentur, EMA, anbefaler en ændring i produktinformationen på coronavacciner fra Astrazeneca og Johnson & Johnson.

Det fremgår af en meddelelse fra EU-myndigheden ifølge Bloomberg News.

EMA mener, at der i informationen på vaccinerne bør gøres opmærksom på sjældne tilfælde af tværgående myelitis som senfølge af vaccinerne.

Tværgående myelitis er en sjælden neurologisk sygdom, der karakteriseres ved en inflammation i en eller begge sider i rygmarven.

Ifølge EMA's sikkerhedskomité er der en kausal sammenhæng mellem de to vacciner og sygdommen. Der er dog tale om det med "mindre sandsynlighed".

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier