MedWatch

Novo Nordisk Fonden foretager sin største bevilling i et forskningscenter til dato

Novo Nordisk Fonden vil investere over to mia. kr. i et nyt stamcellecenter i København. Investeringen skal muliggøre drømmen om at kurere kroniske sygdomme, siger Mads Krogsgaard Thomsen, adm. direktør i Novo Nordisk Fonden.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Med en investering på 2,2 mia. kr. over 10 år til et nyt internationalt stamcellecenter med navnet reNEW, er Novo Nordisk Fonden klar med sin største bevilling til et forskningscenter nogensinde.

Det skriver Berlingske.  

Centret skal bringe rykke videnskaben tættere på drømmen om at behandle uhelbredelige sygdomme som nyresvigt, Parkinsons syge, hjertesvigt og diabetes med stamceller, og Novo Nordisk Fonden vil også sponsorere et nationalt opskaleringscenter for stamceller.

"Det er sådan i dag, at kroniske sygdomme kræver kronisk behandling. Men vi tror på, at vi har en situation, hvor du med en eller to celletransplantationer måske kan kurere alvorlige kroniske sygdomme som Parkinsons syge, nyresvigt, type 1-diabetes eller hjertesvigt. Derfor etablerer vi nu et missionsdrevet stamcellecenter til over to milliarder kroner," siger Mads Krogsgaard Thomsen, adm. direktør i Novo Nordisk Fonden.

Novo-ejer barsler med potentielt milliardprojekt: "Nu skal Danmark for alvor på banen" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier