MedWatch

Moderna: Ny vaccine kan være nødvendig i kampen mod Omikron

Det vil tage måneder, før en ny vaccinekandidat vil være udviklet og klar til masseproduktion, siger Modernas topchef.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Det kan blive nødvendigt med en ny vaccine til at bekæmpe den nye variant af covid-19 Omikron, mener Modernas topchef, Stephane Bancel.

De eksisterende vacciner mod Delta-varianten vil på ingen måde yde samme beskyttelse som mod Omikron, siger han til Financial Times ifølge Bloomberg News.

Det vil tage måneder, før en ny vaccinekandidat vil være udviklet og klar til masseproduktion, siger Stephane Bancel.

Nuværende vacciner fra Pfizer/Biontech, Astrazeneca, Johnson & Johnson og ikke mindst Moderna giver beskyttelse mod de tidligere varianter af covid-19, mens de virker mindre godt mod den øgede smitte fra Delta-varianten.

Meget er endnu uvist om Omikron-varianten - blandt andet om den giver værre sygdomsforløb end tidligere varianter, i hvilken grad den kan smitte vaccinerede, og om den vil overtage pladsen fra Delta-varianten som den dominerende variant.

Moderna har tidligere udtalt, at en vaccine mod den nye variant vil være klar i starten af 2022. Pfizers topchef, Albert Bourla, har dertil sagt, at Pfizer vil være klar med en tilpasset vaccine inden for 100 dage om nødvendigt.

Også Biontech er gået i gang med at tilpasse sin vaccine.

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægges 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier