MedWatch

USA anbefaler boostervaccine til alle voksne

Fremkomsten af Omikron-vairanten understreger yderligere vigtigheden af vaccination, boostere og behovet for præventive tiltag for at beskytte mod covid-19, mener CDC.

Foto: JIM WATSON/AFP / AFP

USA's Center for Sygdomsbekæmpelse og Forebyggelse, Center for Disease Control, CDC, har mandag valgt at anbefale alle voksne i USA, over 18 år, at de får en boostervaccine mod corona for at styrke deres immunforsvar mod smitte.

Det skriver The Wall Street Journal.

"Den nylige fremkomst af Omikron-vairanten understreger yderligere vigtigheden af vaccination, boostere og behovet for præventive tiltag for at beskytte mod covid-19," udtaler direktør i CDC, Rochelle Walensky, i en meddelelse.

Omikron er opstået i det sydlige Afrika, men har spredt sig til en lang række andre lande i Europa og Asien. Det vurderes, at den kan være mere smitsom end andre varianter, og måske har vaccinerne en ringere effekt mod den. Den er dog ganske ny, og derfor er det endnu meget usikkert.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har dog allerede fredag i sidste uge valgt at betegne Omikron som værende "bekymrende".

USA's præsident, Joe Biden, fortalte mandag, at regeringen i landet samarbejder med vaccineproducenterne om modificerede boosterdoser, rettet specifikt mod Omikron, men indtil videre er det uvist, om de bliver nødvendige.

"Denne variant er grund til bekymring, men ikke grund til panik," sagde præsidenten.

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier