MedWatch

Sackler-familien beskyldt for at trække 90 mia. kr. ud af Purdue

Mens det amerikanske medicinalselskab Purdue gennemgår en overvåget omstrukturering som led i et gigantisk retsligt forlig, siger en af Purdues egne konsulenter, at ejerne har trukket mellem 12 og 13 mia. dollars ud af virksomheden.

Der er tjent mange penge på Purdues smertestillende middel Oxycontin, og ejerne bag selskabet har tilsyneladende trukket op mod 90 mia. kr. ud af firmaet. Foto: Jessica Hill/AP/Ritzau Scanpix

Flere og flere ting kommer frem i lyset om det skandaleramte medicinalfirma Purdue, der står til at indgå det sandsynligvis største retslige forlig nogensinde gennemført med et farmaselskab.

Senest fortæller Jesse Del Conte, som er en af Purdues egne konsulenter i forbindelse med omstruktureringen af firmaet, at selskabets ejere, den velhavende Sackler-familie, har trukket mellem 12 og 13 mia. dollar, eller op mod 90 mia. kr., ud af Purdue.

Det skriver branchemediet Fiercepharma.

Purdue er ved at blive omstruktureret til en velgørende fond i forbindelse med forliget, hvori Sackler-familien har accepteret at betale tre mia. dollar af familiens egen formue. Forliget er dog stadig ikke gennemført formelt, og selskabet beder samtidig om en udsættelse af en lang række retssager.

Purdue og familien bliver derfor kritiseret fra flere sider, herunder af de mange sagsøgere, for at forsøge at forhale processen.

Det har Purdue afvist i en email, hvor de ikke kommenterer på oplysningerne om de 90 mia. kr., som Sackler-familien skulle have modtaget.

"Purdues anmodning om en udsættelse kan ikke blive udlagt som et forsøg fra selskabets side på at bruge vores konkurs til at undgå ansvar eller gennemsigtighed. Konkursen bliver modsat brugt til at overgive Purdue til sagsøgerne, ikke til at skærme firmaet fra dem," skriver Purdue.

Selskabets omstrukturerings-konsulent Jesse Del Conte har ikke specificeret, over hvilken periode de 90 mia. kr. til ejerne skulle være trukket ud af virksomheden.

Johnson & Johnson indgår forlig om opioid-anklager

Anklagede medicinalfirmaer overvejer Purdues konkurs som en mulig udvej

Purdue betaler advokater to milliarder for forsvar i opioidsag

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier