MedWatch

Novo-ejer investerer en halv milliard kroner i genselskab

Novo Holdings køber aktier for op til 453 mio. kroner i et britisk selskab, der fokuserer på at udvikle gen- og cellebaseret behandling mod en række sygdomme. Investeringen giver Novo Holdings op til 10,1 pct. af aktiekapitalen.

Novo Holdings, investeringsselskabet i Novo Nordisk Fonden, har købt 10,1 pct. af britiske Oxford Biomedica for 53,5 mio. pund (453 mio. kr.), | Foto: Martin Havtorn Petersen/MedWatch

Det britiske biotekselskab Oxford Biomedica får investeringsselskabet Novo Holdings i ejerkredsen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra sidstnævnte.

Investeringsselskabet, der forvalter de mange milliarder, som ligger i Novo Nordisk Fonden, og som er den ultimative ejer af Novo Nordisk, har således købt nye aktier for op til 53,5 mio. britiske pund svarende til 452,7 mio. kroner i Oxford Biomedica.

Det britiske selskab er noteret på børsen i London og fokuserer på at udvikle gen- og cellebaseret behandling mod en række sygdomme.

”Oxford Biomedica er globalt førende inden for forskning i og produktion af lentivirale vektorer, som er en af de mest etablerede og velvaliderede teknologier til gen- og celleterapier,” siger Robert Ghenchev, investeringsdirektør i Novo Holdings, i meddelelsen.

Novo Holdings betaler 6,90 pund per aktie og sætter sig med investeringen på op til 10,1 pct. af aktiekapitalen.

Det britiske selskab skal bruge pengene til at tilbagebetale en gæld samt fortsat udvikle på selskabets lægemiddelplatform.

Som en del af aftalen får Novo Holdings valgt Robert Ghenchev som medlem af Oxford Biomedicas bestyrelse.

Stor andel i verdens første CAR-T-celleterapi

Opkøbet er den første af sin art for Novo Holdings indenfor kategorien growth-equity og vil ifølge Novo Holdings gøre det muligt for Oxford Biomedica yderligere at udnytte vækstmulighederne i sektoren.

”Denne investering understreger Novo Holdings' engagement i at støtte virksomheder, der står bag innovativ forskning og udvikling, og som gør en reel forskel for patienter og samfund. Vi er virkelig begejstrede for denne investering og ser frem til at arbejde med Oxford Biomedica og støtte koncernen fremadrettet,” siger Robert Ghenchev.

Oxford Biomedica udvikler de virusvektorer, der typisk bruges til at levere genterapier og til at modificere celler i celleterapier. Selskabet har således blandt andet leveret virusvektorer til verdens første CAR-T-celleterapi, Novartis' Kymriah.

Aftalen med Novartis kan i yderste instans indbringe indtægter på op mod 100 mio. dollar til Oxford Biomedica i de tre år, aftalen med Novartis løber.

Også tyske Boehringer Ingelheim arbejder sammen med Oxford BioMedical – her om udviklingen af en genterapeutisk behandling mod den genetisk betingede lungesygdom cystisk fibrose.

Boehringer Ingelheim indgår samarbejde om genterapi mod arvelig lungesygdom 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier