MedWatch

Bristol-Myers Squibbs største investor modsætter sig Celgene-handel

Bristol-Myers Squibbs største investor har været ude med riven i forbindelse med farmaselskabets 90 mia. dollar-dyre køb af Celgene, da investoren mener, at der kan være tale om en overbetaling.

En Bristol-Myers Squibbs investor udtrykker bekymring over farmaselskabets 90 mia. dollar-dyre køb af Celgene. | Foto: Regis Duvignau/Reuters

Wellington Management Company, der er Bristol-Myers Squibbs største investor, har udtrykt bekymring om opkøbet, hvor Bristol-Myers Squibb overtog medicinalselskabet Celgene for 90 mia. dollar (590 mia. kr.).

Det skriver Financial Times.

Ifølge avisen mener Wellington Management Company, at aftalen er for risikabel og appellerer til Bristol-Myers Squibbs ledelse om at finde andre måder at skabe vækst på.

Farmagigantens aktiekurs faldt med næsten 15 pct. i begyndelsen af januar efter offentliggørelsen af opkøbet, hvilket anses som et tegn på investorernes manglende entusiasme.

"Vi mener, at vi har opkøbt Celgene for et attraktiv beløb, og at dette opkøb viser en vigtig og unik mulighed for at skabe værdi," siger Bristol-Myers Squibb i en udtalelse ifølge Financial Times.

Wellington Management Company ejer cirka 8 pct. af aktierne i Bristol-Myers Squibb.

Rekordopkøb koster BMS og Celgene 6,5 mia kr i vederlag 

Mens vi venter på milliardfusion: Celgene indgår to nye aftaler 

Amerikanske politikere vil have undersøgt BMS' opkøb af Celgene 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier