MedWatch

Lundbeck dropper kandidat i fejlet indikation

Det eksperimentielle lægemidel Lu AF35700 har ingen fremtid som behandling af behandlingsresistent skizofreni. Det bekræfter Lundbeck i onsdagens regnskab.

Foto: /Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

Lundbeck vil ikke igangsætte nye kliniske forsøg med lægemiddelkandidaten Lu AF35700 mod behandlingsresistent skizofreni, hvor det eksperimentielle lægemiddel i et stort forsøg ikke har vist sig bedre end eksisterende behandlinger.

Det bekræfter Lundbeck i regnskabet for årets tredje kvartal.

"Ingen nye studier vil blive startet. Et igangværende analysearbejde vil evaluere, om der er farbare kommercielle muligheder i andre relevante indikationer for dette molekyle," står der i regnskabet.

Beslutningen var ikke uventet, da koncernforskningsdirektør Anders Gersel Pedersen allerede efter det fejlede fase 3-studie udtrykte skepsis omkring det fremtidige potentiale for behandlingen blandt de dårligst behandlede patienter.

Finanshuse ændrer kursmål for Lundbeck efter skizofreni-flop

Lundbeck mister 26 milliarder i værdi efter floppet studie

Forskningschef tror ikke på fremtid for Lundbecks væksthåb i fejlet indikation 

Analytiker: Mislykket studie er skidt nyt for Lundbeck

Lundbeck fejler med fase 3-forsøg for skizofreni-håb - aktien styrtdykker

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier