MedWatch

Genmab: For tidligt at afskrive Darzalex i solide tumorer

Trods et afbrudt studie med Genmabs kræftmiddel Darzalex mod lungekræft advarer topchef Jan van der Winkel mod helt at afskrive midlet.

Foto: /Ritzau Scanpix/Sofie Mathiassen

Et forestående analysearbejde skal klarlægge, hvor det gik galt for Genmabs kræftmiddel Darzalex, da det for nyligt fejlede et væsentligt studie som kombinationsbehandling mod lungekræft.

Studiet skulle have banet vejen for blodkræftmidlet inden for en række kræftsygdomme med solide tumorer, men med ét rykkede det scenarie længere væk for selskabets aktionærer, der reagerede ved at sende aktiekursen ned med 20 pct.

Ifølge adm. direktør Jan van der Winkel er det dog fortsat for tidligt helt at afskrive, at lægemidlet kan finde anvendelse som behandling af flere kræftsygdomme end knoglemarvskræft, hvor midlet i dag er godkendt.

"Det er for tidligt mentalt at lukke alt arbejdet med solide tumorer ned, men vi skal dykke ned i data og fuldt ud forstå hvad der er sket, og der er stadigvæk noget arbejde der," sagde Jan van de Winkel ifølge Dagbladet Børsen i forbindelse med en konference hos investeringsbanken Goldman Sachs i sidste uge.

I det afbrudte studie blev Darzalex givet i kombination med Roches PD-L1-hæmmer Tecentriq, og Jan van de Winkel fremhæver, at der Darzalex stadig afprøves i kombination med Opdivo fra Bristol-Myers Squibb i solide kræftformer.

Genmab-topchef efter aktiefald: "Markedsværdien skal tre- eller firdobles"

Genmab-aktie bløder 14 milliarder

Genmab-aktien falder som en sten efter fejlet lungekræft-studie

Sydbank: Det ser sort ud for Darzalex i solide tumorer

Genmab-partner stopper lungekræft-studie med Darzalex: Analytiker forventer kursfald

Genmab-middel fejler i kræftstudie

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier