MedWatch

Medie: Novartis-skandale kan afgøre græsk valg

Beskyldninger om, at Novartis har bestukket højtstående politikere i Grækenland, kan få indflydelse på udvalget af det parlamentsvalg, landet skal afholde senest næste år.

Foto: Anthon Unger/POLFOTO/arkiv

BRUXELLES

10 højtstående politikere i det græske Nyt Demokrati-parti bliver i øjeblikket undersøgt for, om de har modtaget bestikkelse fra Novartis til gengæld for højere priser.

Sagen kan vise sig at være så sprængfarlig, at den kan have afgørende indflydelse på det græske parlamentsvalg, som skal afgøres senest næste år.

Det skriver Politico.

De 10 politikere tilhører nemlig alle oppositionspartiet Nyt Demokrati, der ifølge medierne ellers har ligget godt i meningsmålingerne. Politikerne har forsvaret sig med, at anklagerne kommer fra det regeringbærende Syriza-parti.

”Hvis anklagerne lykkes med at sigte en tidligere premierminister eller andre højtstående folk, vil det være et kæmpestort slag for den græske opposition,” siger Maria Gavouneli, der er lektor i international ret ved Kapodistrian Universitet i Athen, til Politico og fortsætter:

”Men hvis ingen bliver sigtet, vil den nuværende regering få massiv negativ omtale.”

I februar udpegede den græske anklagemyndighed 10 navngivne personer, som angiveligt skulle have modtaget bestikkelse fra Novartis til gengæld for, at offentlige penge skulle bruges på virksomhedens produkter.

Det er blandt andet den nuværende græske EU-kommissær, Dimitris Avramopoulus, der er migrationskommissær og den tidligere græske statsleder Antonis Samaras, som er under anklage.

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Novartis-skandale når den græske regering


Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier