MedWatch

Novo-rivals kopigodkendelse giver ingen store rystelser i markedet

Schweizisk storbank vurderer ikke, at godkendelsen af Sanofis kopiprodukt Admelog vil vende op og ned på markedet for diabetesprodukter, sådan som det er sket tidligere med andre kopiprodukter.

Franske Sanofis godkendelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder af kopiproduktet Admelog vil ikke skabe rystelser på diabetesmarkedet, der kan sammenlignes med Eli Lillys godkendelse af en kopi af det langtidsvirkende insulin Lantus, der i dag er det bedst sælgende i verden.

Sådan lyder vurderingen fra den schweiziske storbank UBS i en analyse ifølge Bloomberg News.

Banken skriver, at det amerikanske marked for korttidsvirkende insulin er hårdt delt op mellem danske Novo Nordisk og amerikanske Eli Lilly, og at de to selskabers store markedsandele er med til at sikre lave nettopriser.

"Nytilkomne, brandede eller kopier, kan ikke tilbyde nettopriser, der er konkurrencedygtige nok til at bryde de eksisterende eksklusive kontrakter og flytte stor volumen inden for dette område," skriver UBS ifølge nyhedsbureauet.

Sanofi fik i september en markedsføringstilladelse til kopiproduktet fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, men den blev givet under betingelse af, at eventuelle patenttvister blev afklaret.

De sidste betingelser er nu opfyldt, da Eli Lilly i slutningen af oktober bekræftede, at det ikke kommer til at køre en patentsag mod den franske konkurrent.

Dermed blev vejen til en lancering af Admelog kortere for det franske selskab. Eli Lilly samt Novo Nordisk dominerer den del af markedet for diabetesmedicin med produkterne Humalog og Novolog.

Novo Nordisk-aktien stiger 1,1 pct. til 333,40 kr. tirsdag omkring middagstid.

Novo-rival får godkendt kopiprodukt

Sanofi nærmer sig fase 3 med semaglutid-konkurrent

Forsiden lige nu

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Seneste MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier