MedWatch

14 virksomheder vil dyrke cannabis i Danmark

I alt 14 danske virksomheder har søgt om tilladelse hos Lægemiddelstyrelsen til at dyrke medicinsk cannabis. Lovforslag om fireårig forsøgsordning med medicinsk cannabis 1. behandles fredag.

Foto: PR

Ikke færre end 14 danske virksomheder har sendt en ansøgning til Lægemiddelstyrelsen, hvori de søger om at få tilladelse til at fremstille såkaldte cannabismellemprodukter.

Det oplyser Lægemiddelstyrelsen til MedWatch, uden dog at ville sætte navne på de 14 virksomheder.

"Vi udtaler os ikke om sager, vi har under behandling," lyder det.

For at kunne opnå en tilladelse gældende fra 1. januar 2018, skulle man have indsendt sin ansøgning senest 25. oktober 2017.

Det er nemlig netop fra 1. januar 2018, at den 4-årige forsøgsordning med medicinsk cannabis indføres, såfremt lov om forsøgsordning med medicinsk cannabis vedtages i Folketinget.

Loven 1. behandles fredag.

Danish Cannabis er klar med gigantfabrik

Det danske selskab Danish Cannabis er én af de 14 virksomheder, der har søgt om tilladelse til at dyrke medicinsk cannabis.

Dermed kan virksomheden, der ligger på Djursland, i fremtiden komme til at stå for at producere medicinsk cannabis til landets patienter.

”Vi tror på, at vi kan lave en slags folkesmertemedicin. Kan man gøre det her rigtigt, og kan man få medicinsk cannabis til at blive det nye smertemiddel uden nogle særlige bivirkninger, så ville det være en fantastisk ting at være med til,” siger Lars Tomassen, der er direktør i Danish Cannabis til DR.

Danish Cannabis er til det formål gået sammen med canadiske Canopy Growth i et joint venture, der blandt andet vil bygge en fabrik i Danmark til en pris på mellem 50-75 mio. kr.

Canopy Growth, der er verdens største cannabisproducent, har ingen produktion i Europa i dag, så Danmark kan dermed blive det første sted i Europa, der producerer de tørrede blomster, olier og piller.

Men før det eventuelt kan ske, skal fabrikken og forholdene, hvorunder produktion skal foregå, godkendes.

Lægemiddelstyrelsen skriver således på sin hjemmeside, at virksomheder, der ansøger om tilladelse til fremstilling af cannabis mellemprodukter, skal være klar til inspektion, når ansøgningen indsendes, og at tilladelsen først bliver udstedt, når Lægemiddelstyrelsen vurderer, at virksomheden har fulgt tilfredsstillende op på eventuelle afvigelser givet på inspektionen.

Der afsættes i alt 22 mio. kr. til forsøgsordningen, og efter den fireårige forsøgsperiode afgøres det, om ordningen skal gøres permanent.

Verdens største cannabis-firma vil lave fabrik i Danmark

Cannabis-forvirring udskyder investeringer

Styrelse om cannabis-notat: En beklagelig misforståelse

Danske frustrationer: Lovgivning spænder ben for lovende marked

Læger frarådes at udskrive cannabis til deres patienter i forsøgsordning

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier