MedWatch

FDA-direktør rygtes som kandidat til ledig ministerpost

Scott Gottlieb er blandt kandidaterne til posten som amerikansk sundhedsminister, der er blevet ledig efter den tidligere minister har trukket sig efter skandalesag.

Foto: /ritzau/AP/J. Scott Applewhite

Det er kun fem måneder siden, at Scott Gottlieb tiltrådte posten som direktør for de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, men allerede nu nævnes han som en kandidat til en stor forfremmelse.

Det beretter flere amerikanske medier, der har udpeget FDA-direktøren som kandidat som landets næste sundhedsminister efter Tom Price, der har måtte forlade posten på grund af på grund at sit forbrug af privatfly til officielle rejser.

Til nyhedsbureauet Reuters siger Gottlieb, at han gerne vil fortsætte sit arbejde i FDA, men derudover afviser han at kommentere rygterne.

"Jeg vil ikke udtale mig om private samtaler, jeg måtte have haft om dette emne," siger han.

Gottlieb har på sin korte tid i FDA gennemført flere reformer i agenturet, hvor et særligt fokusområde har været at sætte fart på godkendelsen af særligt generika.

På rygtebørsen nævnes også Seema Verma, chef for den offentlige myndighed, der administrerer Medicare & Medicaid-ordningen, samt Bobby Jindal, der er guvernør i delstaten.

Gottlieb vil modernisere FDA

FDA på vej mod rekord for godkendelse af kopimedicin

Farmabosser tilfredse med ny FDA-direktør

Ny FDA-chef fastholder ambition om at påvirke medicinpriser 

Mere fra MedWatch

Agilent Technologies opjusterer

Laboratorieleverandøren Agilent Technologies har haft et stærkt forskudt tredje kvartal, og opjusterer forventningerne for helåret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier