MedWatch

FDA-direktør rygtes som kandidat til ledig ministerpost

Scott Gottlieb er blandt kandidaterne til posten som amerikansk sundhedsminister, der er blevet ledig efter den tidligere minister har trukket sig efter skandalesag.

Foto: /ritzau/AP/J. Scott Applewhite

Det er kun fem måneder siden, at Scott Gottlieb tiltrådte posten som direktør for de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, men allerede nu nævnes han som en kandidat til en stor forfremmelse.

Det beretter flere amerikanske medier, der har udpeget FDA-direktøren som kandidat som landets næste sundhedsminister efter Tom Price, der har måtte forlade posten på grund af på grund at sit forbrug af privatfly til officielle rejser.

Til nyhedsbureauet Reuters siger Gottlieb, at han gerne vil fortsætte sit arbejde i FDA, men derudover afviser han at kommentere rygterne.

"Jeg vil ikke udtale mig om private samtaler, jeg måtte have haft om dette emne," siger han.

Gottlieb har på sin korte tid i FDA gennemført flere reformer i agenturet, hvor et særligt fokusområde har været at sætte fart på godkendelsen af særligt generika.

På rygtebørsen nævnes også Seema Verma, chef for den offentlige myndighed, der administrerer Medicare & Medicaid-ordningen, samt Bobby Jindal, der er guvernør i delstaten.

Gottlieb vil modernisere FDA

FDA på vej mod rekord for godkendelse af kopimedicin

Farmabosser tilfredse med ny FDA-direktør

Ny FDA-chef fastholder ambition om at påvirke medicinpriser

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier