MedWatch

Matas sænker forventningerne med omtrent 100 mio kr

Et svagt første halvår får materialistkæden Matas til at nedjustere sine forventninger til driftsindtjeningen i år med omkring 100 mio. kr. Samtidig forventer man nu et fald i den underliggende omsætning.

Foto: /ritzau/Peter Klint

Matas nedjusterer forventningerne til sit forskudte regnskabsår 2017/18 efter et svagt første halvår præget af et mindre fald i omsætningen i materialistkædens butikker.

På årsbasis ventes nu også en svag tilbagegang i den underliggende omsætning i butikkerne mod tidligere en mindre fremgang. Samtidig skrues forventningerne til driftsindtjeningen ned med i omegnen af 100 mio. kr.

- Som følge af, at salgsudviklingen i andet kvartal 2017/18 var lavere end ventet, det utilfredsstillende resultat for første kvartal 2017/18 samt en forventning om, at det nuværende pres på dækningsgraden vil fortsætte i regnskabsårets andet halvår, justeres forventningerne til helåret, skriver Matas i en opdatering om udviklingen i andet kvartal, der løb til og med september.

Der ventes nu et fald i den underliggende omsætning – det vil sige i butikker, der har været åbne i mindst et år – på mellem 0 og 2 pct. Den tidligere prognose var en vækst på 1-3 pct.

Samtidig ventes driftsresultatet før nedskrivninger på goodwill, EBITA, nu bare at lande mellem 440 og 470 mio. kr. Det skal sammenlignes med en tidligere prognose om et resultat på et højere niveau end sidste år, hvor Matas tjente 551 mio. kr.

Skidt start

Matas startede regnskabsåret skidt med et fald i den såkaldte like-for-like omsætning på 2,9 pct. i første kvartal, der blev rapporteret i slutningen af august.

Ved den lejlighed erkendte finansdirektør Anders T. Skole-Sørensen over for Ritzau Finans, at ledelsen ikke stod med armene over hovedet, men årsforventningerne blev alligevel fastholdt i forventning om, at der ville blive løbet hurtigere resten af året.

Samtidig meddelte Matas, at Gregers Wedell-Wedellsborg var ansat som ny topchef med virkning fra den 1. november i stedet for Terje List, der havde været direktør gennem 17 år.

Andet kvartal har dog ikke formået at få Matas i plus for året. Væksten var bare 0,8 pct., hvilket bragte væksten år til dato på minus 1,1 pct.

Midt i nedturen fastholder Matas sin udbyttepolitik om at udbetale mindst 60 pct. af resultatet efter skat til aktionærerne.

For i år tilstræbes et udbytte på 6,30 kr., ligesom det har været tilfældet i de foregående to regnskabsår, skriver Matas.

Matas skifter topchef efter 17 år

Færre handelsdage presser salget i Matas

Forsiden lige nu

Celgene indgår CNS-aftale til en potentiel værdi på 13,65 mia kr

Amerikanske Celgene har indgået et samarbejde med et biotekselskab om lægemidler mod proteiner involveret i sygdomme som Alzheimers og ALS. Det koster til at begynde med 900 mio. kr., men med fremtidige licens- og milepælsbetalinger kan værdien stige med adskillige milliarder.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier