MedWatch

Novo-fond godkender milliarddonationer til diabetescentre

Bestyrelsen i Novo Nordisk Fonden har tirsdag godkendt en bevilling på samlet 2,8 mia. kr. til nye diabetescentre i Odense og Aarhus.

Foto: Novo Nordisk Fonden

Region Syddanmark og Region Midtjylland har nu fået endeligt tilsagn fra Novo Nordisk Fonden om en bevilling på 1,4 mia. kr. til oprettelsen af nye Steno Diabetes Centre i Odense og Aarhus.

”Novo Nordisk Fondens ambition er at bidrage til, at Danmark kan tilbyde verdens bedste forskningsbaserede behandling inden for diabetes. Med etableringen af centrene styrkes rammerne for en forbedret patientcentret behandling og forebyggelse af senkomplikationer. Endvidere styrkes forskning, uddannelse og samarbejde på tværs af sektorerne. Målet er, at de, der har sygdommen, skal leve længere og bedre, og at færre danskere skal have diabetes,” siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden, i en pressemeddelelse.

Bevillingerne sker på baggrund af detaljerede drejebøger for etablering og drift af centrene, der forinden er blevet godkendt i de to regioners regionsråd.

Som en del af aftalen vil Novo Nordisk Fonden finansiere byggeriet og indretningen af de to diabetescentre samt aktiviteter knyttet til forebyggelse af senkomplikationer, klinisk forskning, tværsektorielt samarbejde og uddannelse vedrørende diabetes. Bevillingen løber over 10 år med mulighed for forlængelse.

I 2016 bevilgede Novo Nordisk Fonden 2,945 mia. kr. til etablering af Steno Diabetes Center Copenhagen, der etableres ved Herlev Hospital.

Region Midt går videre med Novo-støttet diabetescenter

Region Syddanmark takker ja til diabetescenter

Novo-fond på vej med milliarder til diabetescentre

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier