MedWatch

FDA vil se på brug af opioider til børn

Ekspertgruppe under FDA vil se nærmere på anvendelsen af smertemidlerne opioider til behandling af børn.

Foto: Arkivfoto: Paul Bodea, Stock.xchng

De amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA sætter endnu en gang brugen af de smertestillende midler opioider til børn på dagsordenen.

Det sker på et kommende møde i myndighedens ekspertudvalg for børnesygdomme, hvor myndigheden vil sætte fokus på brugen af blandt andet kodein til hostelindring hos børn, skriver FDA-direktør Scott Gottlieb i en orientering på FDA's hjemmeside.

"Det er afgørende vigtigt, at vi forstår de mulige bivirkninger, der kan opstå ved behandling af børn med opioider - selv når behandling følger indlægssedlens vejledning," lyder det fra Gottlieb.

Bivirkninger ved brug af opioider omfatter blandt andet livstruende vejrtrækningsproblemer og død.

FDA besluttede senest i april at opdatere indlægssedlerne for opioider, så det tydeligt fremgik, at midlerne ikke anbefales til børn under 12 år.

Forbruget af opioider har været stærkt stigende i USA, så der i dag tales om en egentlig epidemi. Ifølge National Center for Health Statistics døde næsten 35.000 amerikanere i 2015 af en opioid-overdosis. I 2005 lå det antal på cirka 15.000 personer.

Opioid-producent ramt af nyt søgsmål

FDA blander sig i opioidkamp

Ny FDA-boss bukker under for presset

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier