MedWatch

Opstartsvirksomhed har fundet løsning til sygeforskringer i USA

Et relativt nystartet software-selskab vil reducere prisen på sygeforsikringer og samtidig hæve kvaliteten af behandlingen for amerikanske borgere.

Foto: Colourbox

Den amerikanske opstartsvirksomhed Aledade, der er stiftet af lægen og teknologen Farzad Mostashari i 2014, vil reducere prisen på sygeforsikringer og samtidig hæve kvaliteten af behandlingen til amerikanerne. Dette skal også være med til at hjælpe de enkelte lægepraksisser på tværs af USA.

Det skriver New York Times.

Aledade, der har modtaget omkring 75 mio. dollar (473,6 mio. kr.) fra investorer, har allerede set resultaterne hos to praksisser i det sydøstlige Kansas, hvor de samarbejder. De to praksisser har på et år forbedret deres finanser og kan se en forbedring af sundheden hos deres patienter.

"Hele ideen er at afstemme incitamenterne mellem samfundet, lægerne og patienterne. Vi reducerer det unødvendige og skadelige forbrug af medicin og forbedrer kvaliteten af behandling af patienterne," siger Farzad Mostashari til New York Times.

Aledade tilbyder en software, der samler patientdata fra flere kilder og bruger patienternes data til at skabe et batteri af daglige tjeklister til lægepraksisserne. Softwaren er altså med til at samle alle de data, der normalt er spredt ud over flere instanser.

Yderligere giver softwaren besked, om hvilke patienter der skal ind til årlige tjek og er kvalificerede til forebyggende behandlinger, hvilket kan reducere omkostningerne for behandling på længere sigt.

Farzad Mostashari var den nationale koordinator for sundheds-it i the Department of Health and Human Services under den tidligere præsident Barack Obamas administration.

Trump efter modstand: Ny sundhedslov skal godkendes hurtigt

Republikanere er klar til at give Obamacare dødsstødet

Medicinpriserne løb løbsk hos Obamacare

Antallet af uforsikrede i USA er rekordlavt

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier