MedWatch

Medicinrådet har modtaget tre endelige ansøgninger

BMS, Pfizer og Biogen er de foreløbig eneste selskaber, der har sendt endelige ansøgninger til Medicinrådet.

Foto: Pfizer Danmark / PR

14 ansøgninger er foreløbig tikket ind hos Danske Regioners prioriteringsorgan, Medicinrådet.

Heraf er tre endelige, mens 14 ansøgninger er foreløbige, skriver Dagens Pharma.

De endelige ansøgninger kommer fra BMS, Pfizer og Biogen, der har søgt om godkendelse for henholdsvis Opdivo til andenlinjebehandling af blærekræft, Xeljanz til 5q spinal muskelatrofi og Spinraza til reumatoid artrit.

Lægemiddelproducenter kan sende en foreløbig ansøgning, straks et middel er indstillet til godkendelse af det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA. Hvis EU-Kommissionen følger indstillingen, kan producenten sende sin endelige ansøgning til Medicinrådet, der derefter vil vurdere den kliniske merværdi ved brug af midlet.

De 17 foreløbige og endelige ansøgninger fordeler sig med 12 ansøgninger inden for onkologi og hæmatologi, og de øvrige fordelt på lægemidler inden for neurologi, dermatologi, reumatologi og infektionsmedicin, skriver Dagens Pharma.

Forsiden lige nu

Danmarks største venturefond: Sådan investerer vi i life science

Novo Seeds kaster hvert år hundredevis af millioner efter lovende unge startups og iværksættere inden for life science. Men hvad skal der til for at komme i fondens søgelys, hvordan foregår samarbejdet, og hvad er kriterierne for succes? Partner i fonden, Stephan Christgau, løfter her en del af sløret.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier