MedWatch

Ombudsmand undersøger kontakt mellem EMA og virksomheder

Medicinalvirksomheders kontakt og samarbejde med lægemiddelagenturet EMA allerede inden en ansøgning er sendt afsted kan skabe mistillid til agenturet, mener den europæiske ombudsmand. Undersøgelse skal belyse agenturets

Den europæiske ombudsmand har af egen drift sat gang i en undersøgelse af det EU-agenturet EMAs samarbejder med lægemiddelproducenter.

Det skriver ombudsmanden, irske Emily O'Reilly, i et brev til direktøren for det europæiske lægemiddelagentur Guido Rasi, hvor hun særligt udpeger den tidlige kontakt mellem virksomheder og myndighed forud for en formel godkendelsesansøgning er sendt afsted som en potentiel kilde til bekymring.

"Selvom EMA gør sit for at sikre en objektiv og fyldestgørende vurdering af en efterfølgende ansøgning om markedsføringstilladelse, så er der en risiko for, at disse tidlige møder i offentligheden kan skabe en opfattelse af uvildighed. Denne risiko må håndteres," står der således i brevet, hvor ombudsmanden opfordrer til større åbenhed omkring disse møder, der blandt andet foregår i regi af agenturets PRIME-program, der skal få ny lægemidler hurtigere på markedet.

"En foreløbig vurdering antyder, at der kan gøres mere på dette område," skriver O'Reilly, der har bedt EMA besvare en række spørgsmål om sin sagsbehandling.

Kritik får EMA til at ændre åbenhedsregler

Ombudsmand kritiserer EMA for manglende åbenhed

EU’s nye åbenhedskrav er en realitet 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier