MedWatch

Region vil betale lægers kongresrejser

Region Syddanmark vil undgå lægers habilitetsproblemer ved fremover selv at betale for deltagelse i faglige kongresser, som medicinalindustrien hidtil ofte har finansieret.

Syddanske lægers deltagelse i faglige kongresser - som her kræftkongresen ASCO - skal fremover betales af sygehusene selv. Foto: ASCO

Koncernledelsen og sygehusdirektionerne i Region Syddanmark besluttede på et møde tirsdag, at læger og andet personale fremover ikke skal være afhængig af medicinalindustriens økonomiske støtte til at gennemføre efteruddannelse i form af blandt andet kongresrejser.

Det skriver regionens i en pressemeddelelse.

Fremover er det således de enkelte sygehuse, der skal finansiere de ansattes efteruddannelse.

Derved kan læger fra Region Syddanmark fortsat deltage i Medicinrådets arbejde, selvom rådet tidligere på året strammede sine habilitetsregler, sådan at industrifinansierede rejser ikke længere var foreneligt med at deltage i Medicinrådets faglige udvalg.

"Vores læger skal selvfølgelig have mulighed for at efteruddanne sig ved at deltage i lægekongresser. Men vi vil også gerne have, at de deltager i Medicinrådets arbejde. For at der ikke skal herske nogen tvivl om lægernes uvildighed, synes jeg, at det er en god løsning at lade sygehusene selv stå for finansieringen af lægers og andre ansattes efteruddannelse," siger koncerndirektør Jane Kraglund i en pressemeddelelse.

Regionen går nu i gang med at formulere retningslinjer for hvilke typer af efteruddannelse, de syddanske sygehuse fremover selv skal finansiere. Regionen vurderer, at de ekstra udgifter kan klares inden for sygehusenes nuværende budgetter.

Medicinrådet har strengere habilitetskrav end EMA og NICE

Derfor har Medicinrådet indført stramme habilitetskrav

Læger: Medicinrådet truet af sammenbrud

Reumatologer forlader Medicinrådets fagudvalg i protest

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier